news.team

Το δίδυμο του Ζώη Χαλκιόπουλου και του Δημήτρη Λιλή συνεχίζει ακάθεκτο τα ιδιαίτερα επεισόδια γύρω από την εναλλακτική εγχώρια μουσική, στο podcast που φέρει τον τίτλο ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ & ΔΙΣΚΟΙ. 
 
Στο 3ο επεισόδιο ανοίγουν τον φάκελο ελληνόφωνο indie με καλεσμένο τον Αλέξανδρο Βούλγαρη aka The Boy και δηλώνουν τα εξής;
 
«Μπορεί να αγαπήσαμε τα αγγλόφωνα και τα ξενόφερτα γιατί στην πραγματικότητα πάντα θέλαμε να κοπιάρουμε τους έξω αλλά όταν πια αποφασίσαμε να το κάνουμε με τους δικούς μας όρους, χάθηκε η μπάλα. Γιατί ο ελληνικός στίχος χτυπάει κλωτσιά στην καρδιά και όπως και να το κάνεις, ο Έλληνας αλλιώς ανταποκρίνεται στον ντόπιο στίχο, του μιλάει διαφορετικά.
 
»Το podcast ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ & ΔΙΣΚΟΙ στο 3ο ολόφρεσκο επεισόδιό του διαλέγει τα ελληνικά indie pop releases από το 1998 και έπειτα, δίνοντας έμφαση στις μπάντες που κυκλοφόρησαν μουσική από μικρά, ανεξάρτητα labels. Για την επιστροφή του ελληνόφωνου indie στις δισκοθήκες μας μετά τα μέσα των 00s, ο The Boy,  Αλέξανδρος Βούλγαρης, έπαιξε καθοριστικό ρόλο και είναι τιμή μας να συμμετέχει σε αυτό το podcast. Ακόμα και αν είχε λίγα να πει λίγα σχετικά με την μουσική, ευτυχώς μας αποκάλυψε ότι είναι πολύ κοντά στην συγγραφή ενός βιβλίου γύρω από τα σουβλάκια».
 
10 κομμάτια αγαπημένα που έπαιξαν τον δικό τους ρόλο μέχρι το σήμερα. Αμπελοφιλοσοφίες για το λατρεμένο junk food του Έλληνα, δηλαδή το σουβλάκι, και ασφαλώς μπόλικη ενέργεια. Στο επόμενο επεισόδιο, τα Αγγλόφωνα. Τρώτε σουβλάκια, ακούτε τους δίσκους, κάνετε subscribe!
 
Καλή απόλαυση.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured