Σουβλάκια & Δίσκοι, το νέο podcast που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Δημήτρης Λιλής και Ζώης Χαλκιόπουλος έκαναν podcast όσα σκέφτονται, λένε και ακούνε πάνω από ζεστά σουβλάκια.

news.team
news.team
Tα μεσημέρια της Πέμπτης στο avopolisradio.gr οι δύο παραγωγοί και συντάκτες του avopolis.gr Δημήτρης Λιλής και Ζώης Χαλκιόπουλος συζητούν, προβληματίζονται, οραματίζονται πολλά και όταν μπουχτίσουν, παραγγέλνουν σουβλάκια. 
 
Σε μια από αυτές τις δημιουργικές συναντήσεις, προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας ενός podcast που θα φωτίζει λιγότερο προβεβλημένες μουσικές σκηνές που στριμώχνονται στις δισκοθήκες τόσο του συλλέκτη Zώη Χαλκιόπουλου, όσο και του μουσικογράφου Δημήτρη Λιλή. 
 
Η ονομασία, σχεδόν τυχαία αλλά σίγουρα παρορμητική -δίνει το στίγμα. Ανάλαφρος σχολιασμός και αυθόρμητος λόγος, βασισμένος στα προσωπικά βιώματα των παρουσιαστών. Ιστορίες για μουσικές σκηνές που έζησαν εκ των έσω, για δίσκους που έψαξαν εμμονικά και για σουβλάκια που διεκδικούν τον τίτλο «το καλύτερο σουβλάκι της πόλης», πάντα ανάλογα με την πόλη που βρίσκεται κάποιος και με την ώρα που τυχαίνει να το λιγουρεύεται. 
 
Στο πρώτο επεισόδιο αυτής της νέας σειρά podcast, το δίδυμο αποκαλύπτει όλη την αλήθεια γύρω από τον αστικό μύθο που υπήρξε το πρώτο κύμα του ελληνικού rap. Ποιoς το ξεκίνησε, ποιo ήταν το πρώτο ελληνικό ραπ τραγούδι, σε ποιες γειτονιές άνθισε η σκηνή και ποιοι ήταν αυτοί που το έκαναν καλύτερα; 
 
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το rap το ελληνικό όπως συνέβη στα 90s, βρίσκονται στο πρώτο επεισόδιο του Σουβλάκια & Δίσκοι, με μαρτυρίες και αναμνήσεις της εποχής από τον καλεσμένο-έκπληξη, Θωμά Πιτικάκη aka Dj Everlast, των FF.C. 
 
To ακούτε, το μοιράζεστε και το ακουλουθείτε, γιατί πλησιάζει απειλητικά το επόμενο επεισόδιο.  
 
Το logo έχει επιμεληθεί ο Σπύρος DFold Γραμμένος από την Κέρκυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα στον Μάιο ξεκινούν θερινά σινεμά, συναυλίες και θέατρα, εάν δώσει το πράσινο φως η επιτροπή λοιμωξιολόγων

Η βράβευση θα γίνει στις 13 Μαΐου μέσω livestreaming.

FEATURED TODAY

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Και τον μήνα που μας έφτασε μέχρι το Πάσχα ακούσαμε μερικούς από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς ως τώρα.

Ο Μάκης Μηλάτος κάνει μια διαλογή των πιο αξιόλογων ειδικών κυκλοφοριών που μας φέρνει φέτος η γιορτή των δισκοπωλείων στις 12 Ιουνίου και τις 17 Ιουλίου.

O Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο νέο του Listomania, ακούει τα καλύτερα κομμάτια της Annie Clark σε αντίστροφη μέτρηση, λίγο πριν την κυκλοφορία του Daddy's Home.

Top