Πέθανε ο συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης

Είχε γράψει τραγούδια για μερικούς από τους σπουδαιότερους λαϊκούς ερμηνευτές. Νοσούσε από κορωνοϊό.

news.team
news.team

Πέθανε ο λαϊκός συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης, που νοσούσε από κορωνοϊό.

Ο συνθέτης είχε γράψει τραγούδια για μερικούς από τους μεγαλύτερους λαϊκούς έλληνες ερμηνευτές, μεταξύ των οποίων ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και μετακόμισε σε νεαρή ηλικία στην Αθήνα, όπου και ξεκίνησε τις πρώτες του μουσικές δουλειές σε μπουάτ της Πλάκας.

Γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία του στη δεκαετία του '80 και μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια που έχει γράψει είναι τα «Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος» και «Ένα λεπτό περιπτερά», «Κάνε κάτι να χάσω το τρένο», «Πες μου που πουλάν καρδιές», «Μυστικέ μου Έρωτα», «Άτακα κι επί τόπου», «Εγώ να δεις».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ήταν αναμενόμενο, δε θα δούμε φέτος Red Hot Chili Peppers...

Και θα πιάσει σύντομα δουλειά στην πατρίδα τους, το Σιατλ.

Το "What Drives Us" θα μιλάει για τη ζωή των μουσικών σε περιοδεία και σε αυτό θα δούμε μεταξύ άλλων τους Flea, Lars

FEATURED TODAY

Η μπάντα κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το Maze και ο Γιώργος Καρανικόλας μιλάει στον Θανάση Μήνα για τη δημιουργία του άλμπουμ.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Αυτή την εβδομάδα γιορτάζει 1 χρόνο και 50 Παρατηρητήρια επιτυχίες, με μια εποικοδομητική συζήτηση με την Ελένη Τζαννάτου αλλά και δίνοντας το μικρόφωνο στα μέλη του ΚΨΜ.

Με αφορμή τον νέο δίσκο των Brockhampton, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει εκείνες τις rap παρέες που άλλαξαν τους όρους στο παιχνίδι.
Top