Ακούγεται επιτέλους κάτι φρέσκο και διαφορετικό όταν πατάς το play στο  “ΧΑΝS” του 16χρονου GΧΗΑΝ, που στα μέσα Φεβρουαρίου πλασαρίστηκε ως ο νέος ράπερ που έχει βάλει στόχο να αλλάξει το παιχνίδι. 

Με βάση τον Καρέα, στους πρόποδες του Υμηττού και δυνατό σημείο το πρώτο ολοκληρωμένο του βίντεο, στο οποίο επαναφέρει την μόδα μπαλακλάβα (μόνο και μόνο για να μην φαίνεται ακόμα πιο μικρός απ' όσο είναι), “πατάει" πάνω σε ένα A$AP Rocky τύπου beat και μέσα σε δύο λεπτά, καταφέρνει να εκφράσει όλη την αγωνία που νιώθουν οι ανερχόμενοι ράπερ όταν πρέπει να μπουν στα στούντιο και να ακολουθήσουν τα χνάρια των σουπερ σταρ.

Ο Γκόχαν (Gxhan), Γιάννης στα αρμένικα, γιατί είναι μισός Αρμένης, πηγαίνει σχολείο, στην δευτέρα Λυκείου και έχει αρχίσει να μελετά και να μαθαίνει τους άγραφους κανόνες της εγχώριας rap βιομηχανίας. Ακόμα και αν τους αγνοούσε, έχουν περάσει 5 μέρες από την πρώτη του κυκλοφορία και ενώ φιγουράρει στις πρώτες θέσεις επιδραστικών Spotify playlist όπως το “Greek Rap Game” και το “Hot Greek Rap”, στα comments που συνοδεύουν το βίντεο στο Youtube σχεδόν μια κατοστάδα συνάνθρωποι έχουν βρει την πλατφόρμα για να εκφράσουν από την υποστήριξή τους, μέχρι απειλές.

Παρόλα αυτά, ο GXHAN ανήκει στην γενιά που στα πρώτα της ακούσματα ήταν ο A$AP Rocky, o Tyler The Creator, o Earl Sweatshirt, o Playboi Carti και ο Amine και έμαθε να επενδύει τον χρόνο του στην δημιουργικότητα των επόμενων project, πάρα στα beef και την κουλτούρα τους μίσους ή της επίδειξης. 

Το όραμα για έναν διαφορετικό ήχο και την ανάλογη αισθητική σε συνδυασμό με το σχολείο, είναι ο βασικός του στόχος και η σύνθεση των demos για την επόμενη κυκλοφορία έχουν μπει ήδη μπροστά. Σύντομα θα ακούσουμε περισσότερη μουσική από έναν δεκαξάχρονο που προτιμά το ποδήλατο και το skate από την gangster rap θεματολογία και που θεώρησε υποχρέωσή του να αφιερώσει το πρώτο του single στα είδωλά που έφυγαν νωρίς: Lil’ Peep, XXXTentacion, Pop Smoke, Mac Miller. 

Ακούστε το "XANS" στο Spotify:

 

Δείτε το βίντεο σε σκηνοθεσία Nol στο κανάλι της Jungle Juice:

 

Aκολουθήστε τον GXHAN στο Instagram

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured