Δείτε το νέο βίντεο κλιπ του Silot

Για το κομμάτι "Shelter".

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

Έχοντας κυκλοφορήσει ήδη δύο singles και πατώντας γερά στις βάσεις της διαρκούς εξελισσόμενης μουσικής του ταυτότητας, ο Silot επιστρέφει το 2021 με τον πρώτο του προσωπικό δίσκο Οι Καρδιές Μας Πού Πάνε;. Το πρώτο επίσημο single του άλμπουμ, “Shelter” που μόλις κυκλοφόρησε αποτελεί το μοναδικό αγγλόφωνο κομμάτι του Οι Καρδιές Μας Πού Πάνε; και όχι τυχαία.

Η συνειδητή απόφαση του Silot να αφιερωθεί στον ελληνικό στίχο από την αρχή της επίσημης μουσικής του πορείας έρχεται μέσα από μία εσωτερική ανάγκη για μοίρασμα και ταύτιση. Το “Shelter” γράφτηκε πίσω στο 2014, τότε που ο Silot ένιωθε πιο προστατευμένος πίσω τον αγγλικό στίχο και μάλιστα, είναι το πρώτο κομμάτι που έγραψε ποτέ. Το ιδίωμα του συγκεκριμένου τραγουδιού, ωστόσο, έγκειται στο γεγονός ότι απευθύνεται στον πόνο του ανεκπλήρωτου και εν τέλει, στο προσωπικό καταφύγιο της φαντασίας, με οδηγό την οποία μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Το συγκεκριμένο κομμάτι λειτουργεί σαν ένα στιγμιαίο flashback για τον Silot κάθε φορά που το ερμηνεύει. Ο δημιουργός ένιωσε πως ανήκει αναμφίβολα στο Οι Καρδιές Μας Πού Πάνε; ένα δίσκο που για τον ίδιο αποτελεί προσωπικό στοίχημα. Ζυμωμένο εν μέσω πανδημίας και ολοκληρωμένο από μία αστείρευτη όρεξη για δημιουργία και έμπνευση, κόντρα σε κάθε εμπόδιο, αυτό το άλμπουμ αποτέλεσε το ιδανικό καταφύγιο για το κομμάτι “Shelter”.

Στο τιμόνι της παραγωγής του “Shelter” βρίσκεται ο James Papageorgiou, που μαζί με τον Silot στρετσάρουν τα ήδη ασαφή όρια μεταξύ της pop και της hip hop μουσικής, όρια που γίνονται κάπως πιο διακριτά μέσω της χρήσης autotune και trap beats. Μια δόση electro έρχεται να συμπληρώσει το μείγμα του “Shelter”.

Βλέπετε το βίντεο για το κομμάτι, που γυρίστηκε στην Κρήτη μέσα στο 2020, παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακούστε τη νέα εκδοχή του κομματιού από το After Hours.

O τραγουδιστής του συγκροτήματος ήταν 65 ετών.

FEATURED TODAY

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα, όλοι εμείς που αγαπήσαμε (και) την ποπ μουσική/κουλτούρα των 80s να ευχαριστήσουμε το ΠΑΣΟΚ. Κάποια επόμενη γενιά, το ίδιο θα έκανε με τον Sean Parker του Napster (και έναν από τους πρώτους χρηματοδότες του Spotify).

Κατευνάζουν τον ηδονισμό για να ξορκίσουν τον θάνατο, σε έναν καθοριστικό δίσκο, πίσω από το φερμουάρ του οποίου θα τους ακούμε πάντα στην πιο άμεση, ειλικρινή και (ενίοτε) ωμή πτυχή τους...

Το χρονικό της φιλίας των δύο ανδρών, λίγο πριν την προβολή του Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson στο Backstage Film Festival (Σάββατο 24/4). Μάθετε ακόμα πως θα διεκδικήσετε μία από τις 50 κόπιες από το Μεθυσμένο Ημερολόγιο του Hunter S. Thompson που κληρώνουμε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οξύ.

Top