Το avopolis.gr σας δίνει την ευκαιρία κάθε Τετάρτη να κερδίσετε βιβλία από την ευρύτερη ποπ κουλτούρα. Κάθε Τετάρτη 2 τυχεροί στη σελίδα του Facebook και 2 τυχεροί στο λογαριασμό του Instagram θα κερδίζουν από ένα βιβλίο.

Click and stay logged in...

Λίγα λόγια τα βιβλία της εβδομάδας:

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ των Anthony Brandt & David Eagleman. 

Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο, οι Anthony Brandt (συνθέτης) και David Eagleman (νευροεπιστήμονας) διερευνούν τα όρια της ανθρώπινης δημιουργικότητας. Επιχειρούν να  απαντήσουν σε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα. Tι υπάρχει στο κέντρο της ανθρώπινης ικανότητας –αλλά και θέλησης– για δημιουργία; Η εξερεύνηση των επινοήσεων της ανθρώπινης κοινωνίας, σε συνδυασμό με τις τελευταίες ανακαλύψεις για τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου, θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε άγνωστες πτυχές ενός τόσο αναπόσπαστου μέρους του εαυτού μας. Το ντοκιμαντέρ The Creative Brain που βασίζεται στο βιβλίο, προβάλλεται στο Netflix.

ΣΕΤ 3 ΜΙΝΙ BOOKS που σφράγισαν την εποχή τους και εξακολουθούν να διαβάζονται παντού! 

1. Η Τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο - Arthur Schopenhauer. Σ’ αυτό το απολαυστικό µικρό δοκίµιο ο Σοπενχάουερ αναλύει µια σειρά τεχνάσµατα που µπορεί να βοηθήσουν κάποιον να επικρατήσει σε µια αντιπαράθεση ανεξάρτητα από το αν έχει δίκιο ή άδικο και ανεξάρτητα από την ουσία του ζητήµατος.

2. Το βιβλίο του τσαγιού - Kakuzo Okakura. Συνδέοντας τον ρόλο του τσαγιού με την αισθητική και πολιτιστική πλευρά της ιαπωνικής ζωής, το πασίγνωστο Βιβλίο του τσαγιού του Κακούζο Οκάκουρα μεταφέρει εδώ και πάνω από έναν αιώνα την ανεξάντλητη κουλτούρα της Ασίας στη Δύση.

3. Πολιτική ανυπακοή - Henry David Thoreau. Δεν είναι απλώς ένα καταγγελτικό δοκίμιο για την καταχρηστική άσκηση της εξουσίας από τους κυβερνώντες που πατούν στη δεδομένη –γι’ αυτούς– συναίνεση της πλειοψηφίας. Ορίζοντας τον άνθρωπο ως απόλυτο ρυθμιστή της σχέσης κράτους-πολίτη, η Πολιτική ανυπακοή είναι πρωτίστως μια οικουμενικού χαρακτήρα διακήρυξη της ανεξαρτησίας του ατόμου.


Τα θέλεις; Πάρε μέρος στους διαγωνισμούς μας:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ FACEBOOK

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ INSTAGRAM

Καλή επιτυχία!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured