Αναστολή σε κέντρα διασκέδασης και συναυλίες σε κλειστούς χώρους, μείωση πληρότητας πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αττική

Μόλις ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για την Αττική...

news.team
news.team

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (15/9) 310 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Τα 197 από αυτά εντοπίστηκαν στην Αττική.

Όπως είχαμε πει από το πρωί, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων πρότεινε αυστηρά μέτρα στην κυβέρνηση, για την συγκράτηση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως η Αττική. Στις προτάσεις που έκαναν συμπεριέλαβαν και την αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αυτή όμως δεν έγινε δεκτή.

Για την Αττική, λοιπόν, ανακοινώθηκαν μόλις τα ακόλουθα:

  • Σε όλες τις συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους, το όριο πληρότητας θα είναι πλέον 50% από 75%. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας (όπως και σε όλες τις συναθροίσεις), ενώ απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα.
  • Αναστέλλεται για δύο εβδομάδες η λειτουργία των κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική και όσα γίνονται στις αίθουσες συναυλιών.
  • Η πληρότητα στους κινηματογράφους (σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους) και τα θέατρα θα είναι πλέον 60% από 75% και είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων και γίνεται σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους χώρους.

Επιπρόσθετα μέτρα:

  • Έναρξη του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανεμπόριο στις 10:00.
  • Έως έξι άτομα σε κάθε τραπέζι στους χώρους εστίασης.
  • Όριο 50 ατόμων στις συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους.
     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης ανακοίνωσε πως σύντομα θα κυκλοφορήσει δίσκο με παιδικά τραγούδια «όπως θα ήθελε αυτός να

Ο πρώτος δίσκος της Popi Sem ως SØMMERDUST μόλις κυκλοφόρησε ψηφιακά. Μαζί και το βίντεο για το κομμάτι ...

Ακούστε το νέο κομμάτι της ράπερ.

FEATURED TODAY

8 γυναίκες που υπηρετούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη μουσική βιομηχανία, αφηγούνται στην Τάνια Σκραπαλιώρη και την Ελένη Τζαννάτου τις δικές τους

Στο νέο του Diggin', o Ζώης Χαλκιόπουλος χάνεται στον κατάλογο της Jazzaggression και κολλάει με το Mona Lisa του Christian Reim Sextet.

Αεικίνητος μουσικά Γάλλος, αφεντικό της Ed Banger από την οποία ακούσαμε τους Justice, μάνατζερ των Daft Punk για 12 χρόνια. Τώρα που οι τελευταίοι ...

Top