Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (15/9) 310 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Τα 197 από αυτά εντοπίστηκαν στην Αττική.

Όπως είχαμε πει από το πρωί, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων πρότεινε αυστηρά μέτρα στην κυβέρνηση, για την συγκράτηση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως η Αττική. Στις προτάσεις που έκαναν συμπεριέλαβαν και την αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αυτή όμως δεν έγινε δεκτή.

Για την Αττική, λοιπόν, ανακοινώθηκαν μόλις τα ακόλουθα:

  • Σε όλες τις συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους, το όριο πληρότητας θα είναι πλέον 50% από 75%. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας (όπως και σε όλες τις συναθροίσεις), ενώ απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα.
  • Αναστέλλεται για δύο εβδομάδες η λειτουργία των κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική και όσα γίνονται στις αίθουσες συναυλιών.
  • Η πληρότητα στους κινηματογράφους (σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους) και τα θέατρα θα είναι πλέον 60% από 75% και είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων και γίνεται σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους χώρους.

Επιπρόσθετα μέτρα:

  • Έναρξη του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανεμπόριο στις 10:00.
  • Έως έξι άτομα σε κάθε τραπέζι στους χώρους εστίασης.
  • Όριο 50 ατόμων στις συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους.
     

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured