Ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, όπως αναφέρουν στις σελίδες τους στο Facebook, δουλεύουν με τα παιδιά στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. "Όσο κι αν αλλάξουν οι συνθήκες, άνθρωποι σαν κι αυτούς και σαν τον Αντώνη θα είναι εκεί στη θέση τους και θα μας καλούν. Κι εμείς θα πηγαίνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.", αναφέρει ο Φοίβος Δεληβοριάς για τον Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Με τα παιδιά αυτά, λοιπόν, δημιούργησαν το τραγούδι «Γιατί είμαστε οικογένεια». 

Η διεθνής διακήρυξη για τα δικαιώματα του παιδιού, νόμος κυρωμένος σε 190 χώρες, αναφέρει ρητά πως τίποτε δεν επιτρέπεται να στέκεται εμπόδιο ανάμεσα σε ένα παιδί και τους δικούς του και πρέπει να λαμβάνονται μέτρα με οποιοδήποτε κόστος για την επανένωση οικογενειών που έχουν χωριστεί. «Με τα παιδιά του εργαστηρίου, αφού μιλήσαμε, ζωγραφίσαμε και παίξαμε για να γνωρίσουμε τι είναι οικογένεια για τον καθέναν από μας, φανταστήκαμε το αντίστροφο: όχι τι δεν πρέπει να μπαίνει ανάμεσά μας... αλλά τι επιτρέπεται να μπαίνει ανάμεσα στο παιδί και την οικογένειά του, όπως ένα επιτραπέζιο, μια πιατέλα πατάτες ή ένα διχτάκι του τένις! Oι ιδέες των παιδιών μεταμορφώθηκαν στο τραγούδι: “Γιατί είμαστε οικογένεια”», αναφέρουν.

Την ενορχήστρωση στο τραγούδι έκαναν (και έπαιξαν) ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Γιώργος Κατσάνος και την ηχοληψία έκανε ο Δημήτρης Δημητριάδης. Τις ζωγραφιές που θα δείτε στα εξώφυλλα και στα βίντεο έφτιαξε η Ίρις Σαμαρτζή.

«Πολλά από τα παιδάκια που συνάντησα στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει οικογένεια -και το ξέρουν γιατί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό κάτι τα χώρισε απ’ αυτήν. Ξέφυγαν από πολέμους, είδαν τείχη να υψώνονται μπροστά τους, περιμένουν να ξαναδούν κάποιον πατέρα ή κάποιον παππού που ξέμεινε κάπου, σε κάποιο άλλο μέρος. Όταν ο Αντώνης Παπαθεοδούλου τους ζήτησε να πουν στίχους για να φτιάξω ένα τραγούδι για την οικογένεια, τα αποτελέσματα ήταν συγκινητικά αλλά με έναν τρόπο ευθύ και παιδικό, γεμάτο χιούμορ και κυριολεξία. Τα έβαλα σε μέτρο και έφτιαξα το τραγούδι μπροστά τους σε λιγότερο από μισή ώρα. Και για κάποιο λόγο η πρώτη μουσική φράση είχε μέσα λίγο από το «Όταν οι Άγιοι παρελαύνουν». Δικό σας, παιδιά!», σημειώνει σε χθεσινή ανάρτησή του ο Φοίβος Δεληβοριάς.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10157335017642113&id=59031762112

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured