Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα Πολιτισμού, με τίτλο DigitalCulture, διαθέτει από σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εκεί θα συγκεντρώνονται όλα τα καθημερινά δρώμενα των εποπτευόμενων φορέων που προσφέρονται δωρεάν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

«Ο Πολιτισμός, στην περίοδο της πανδημίας, πρόσφερε ψυχαγωγία σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και με διαφορετικά ενδιαφέροντα. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι εποπτευόμενοι φορείς του, καθώς και πολυάριθμοι πολιτιστικοί οργανισμοί, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΥΠΠΟΑ δημιουργώντας και προβάλλοντας πολιτιστικές παραγωγές στο διαδίκτυο, με ελεύθερη πρόσβαση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ.

Στη νέα πλατφόρμα https://digitalculture.gov.gr, θα αναρτώνται οι πολιτιστικές δραστηριότητες των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, των Εφορειών Αρχαιοτήτων, των Μουσείων, των εποπτευόμενων φορέων. Θα παρουσιάζονται σε συνεργασία, με τα ιδρύματα, τους οργανισμούς, τους φορείς, ο προγραμματισμός και οι σημαντικές πολιτιστικές δράσεις τους.

Η θεματολογία του DigitalCulture διακρίνεται σε επτά ενότητες: Μουσική, Θέατρο, Κινηματογράφο, Βιβλίο, Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι και Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Περιλαμβάνει και υλικό, το οποίο διατίθεται δωρεάν και σε ψηφιακή μορφή από το τεράστιο πολιτιστικό μας απόθεμα -μνημεία, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκδόσεις.

Η ψηφιακή δεξαμενή του Πολιτισμού θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό και με εκδηλώσεις οι οποίες εντάσσονται στην πλατφόρμα για την άμεση και έγκυρη ενημέρωση του κοινού. 
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured