Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν προς την υπουργό Πολιτισμού, το Σωματείο Ελλήνων Δημιουργών «ΜΕΤΡΟΝ», το Σωματείο Δημιουργών ΑΣΜΑ 450, το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ).

Στην επιστολή αυτή αναφέρουν ότι αντί το Υπουργείο να ορίσει διαδικασίες και προθεσμίες διαφανείς -ως προς την κατάθεση προτάσεων καλλιτεχνικών δράσεων- και να συστήσει μια επιτροπή υψηλού κύρους, πάντα σε συνεργασία με τους Έλληνες καλλιτέχνες, για να τις αξιολογήσει, προτίμησε τις απευθείας (!) αναθέσεις διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, από τις οποίες απουσιάζει το μεγαλύτερο μέρος των σημαντικών δημιουργών και ερμηνευτών που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον ελληνικό χώρο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή τους:

Κυρία Υπουργέ Πολιτισμού,
Οι ανακοινώσεις του ΥΠΠΟ για μια σειρά πολιτιστικών δράσεων, χρηματοδοτημένων από το ελληνικό δημόσιο, μας εξέπληξαν αρνητικά:
Αντί το ΥΠΠΟ να ορίσει διαδικασίες και προθεσμίες διαφανείς - ως προς την κατάθεση προτάσεων καλλιτεχνικών δράσεων - και να συστήσει μια επιτροπή υψηλού κύρους, πάντα σε συνεργασία με τους Έλληνες καλλιτέχνες, για να τις αξιολογήσει, προτίμησε τις απευθείας (!) αναθέσεις διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, από τις οποίες απουσιάζει το μεγαλύτερο μέρος των σημαντικών δημιουργών και ερμηνευτών που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον ελληνικό χώρο.
Η εξωφρενική αυτή εξέλιξη μας υποχρεώνει σε κάθετη καταγγελία των επιλογών του ΥΠΠΟ, που θεωρούμε αυταρχικές, κατ' ουσίαν παράνομες και εκτός τόπου και χρόνου.
Ζητούμε την πλήρη ακύρωση τους και την σε νέα υγιή βάση αναθεώρηση της πρωτοβουλίας του, η οποία υποτίθεται πως επιλέχθηκε προς ενίσχυση των Ελλήνων καλλιτεχνών, λόγω της τεράστιας επιβάρυνσης της εργασίας τους εξαιτίας της πανδημίας.
Προτρέπουμε επίσης όλους τους συναδέλφους μας που συμμετέχουν στις καλλιτεχνικές δράσεις που «αποφάσισε και διέταξε» το ΥΠΠΟ, να στηρίξουν το αυτονόητο και να σταθούν στο πλευρό όλων των Δημιουργών και Ερμηνευτών.
Ας γίνουμε επιτέλους μια Ευρωπαϊκή χώρα. Το χρήμα που διαχειρίζεται το ΥΠΠΟ, θυμίζουμε πως ανήκει στον Ελληνικό λαό και δεν αποτελεί προσωπική περιουσία κανενός πολιτειακού παράγοντα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured