View More

Μόνικα στο allyou.gr: «Σε κάποια μέρη της επαρχίας μου έλεγαν πως δεν κατάλαβαν τίποτα, αλλά αυτό δεν τους ενδιέφερε».

«Η μουσική μου είναι πολύ ελληνική μερικές φορές, απλώς με αγγλικό στίχο», αναφέρει, μιλώντας για το νέο της δίσκο που κυκλοφόρησε και είναι στα ελληνικά.

news.team
news.team

Συνέντευξη στο αδελφό allyou.gr και τον Άγγελο Γεραιουδάκη έδωσε η Μόνικα, όπου είπε πολλά ενδιαφέροντα.

Η Μόνικα αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, επισημαίνοντας ότι "όταν κάποιος έχει μια φοβία με μικρόβια οι ειδικοί του λένε να μην προτρέχει σε αναβολή σχεδίων και να μην υπερβάλλει με απολύμανση των πάντων λόγω αυτή της φοβίας γιατί αλλιώς θα ενδυναμωθεί. Τώρα μια ολόκληρη κοινωνία, ένας ολόκληρος πλανήτης κάνει ακριβώς το αντίθετο".

Ο πρώτος της ελληνόφωνος δίσκος, με τίτλο Ο κήπος είναι ανθηρός, κυκλοφόρησε μόλις από την Panik Oxygen. Η ίδια αναφέρει ότι ο τίτλος συμβολίζει "κάτι όμορφο, κάτι ελπιδοφόρο και κρύβει λίγο χιούμορ λόγω της ατάκας απ’ την ταινία. Τον τίτλο αυτόν τον είχα στο μυαλό μου πολλά χρόνια πριν ακόμη διανοηθώ ότι θα κυκλοφορήσω ελληνόφωνο δίσκο". Μίλησε και για τη μουσική της, την οποία θεωρεί "πολύ ελληνική μερικές φορές, απλώς με αγγλικό στίχο. Δηλαδή, νιώθεις την ελληνικότητα στις μελωδίες", όπως είπε.

"Σε μία από τις πρώτες περιοδείες με το Αvatar παίξαμε σε πολλές πόλεις της επαρχίας ακόμη και σε μικρά μέρη όπου ο κόσμος έκλαιγε από συγκίνηση. Ερχόντουσαν στο καμαρίνι και μου έλεγαν πως δεν κατάλαβαν τίποτα αλλά δεν τους ενδιέφερε. Ο στίχος είναι σημαντικό κομμάτι της μουσικής αλλά επειδή κι εγώ είμαι παιδί της μελωδίας, τους ένιωθα. Στα ελληνικά άργησα να κυκλοφορήσω έναν δίσκο, πρώτον γιατί δεν είχα συγκεντρώσει αρκετά τραγούδια που να με ικανοποιούσαν 100%". 

Η Μόνικα αναφέρθηκε και στη μουσική βιομηχανία, λέγοντας ότι είναι ένας πάρα πολύ ανταγωνιστικός χώρος: "αυτό που έμαθα στην πορεία είναι ότι η ίδια η μουσική εν τέλει παίζει έναν μικρό ρόλο. Εγώ στην αρχή επειδή ήμουν πολύ αυθόρμητη και πολύ ρομαντική βασίστηκα στην μουσική και άφησα να γίνουν όλα τα υπόλοιπα αυθόρμητα. Δηλαδή η προώθηση, η εικόνα, οι συνεντεύξεις τα πάντα. Αυτό με καθόρισε και μπορώ να πω με έσωσε. Γιατί μου έδειξε έναν δρόμο που ακολουθώ ακόμη και σήμερα. Η μελωδία και το τραγούδι, ή η συναυλία πάνω στη σκηνή είναι το τελευταίο και το πιο εύκολο στάδιο μιας προσωπικότητας που εκτίθεται εκεί έξω. Το πιο δύσκολο και το πιο βασικό είναι να χτίζεις στη καθημερινότητά σου μια ζωή και έναν χαρακτήρα που θα είναι πλούσιος αρκετά ώστε να καταλήξει μια μέρα σε ένα όμορφο τραγούδι ή στίχο".

Μίλησε επίσης αναλυτικά για τη μουσική και την εξέλιξή της όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για την ευτυχία, τα αρνητικά σχόλια, για τη σχέση με τον εαυτό της, την επιτυχία, τις αλλαγές στη ζωή της, αλλά και για τη Μόνικα... εκτός μουσικής. 

Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη εδώ.

Ακούστε εδώ τα νέα της κομμάτια:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε βίντεο της κοινής τους εμφάνισης, αλλά και επιπλέον υλικό όπου οι thrash pioneers ερμηνεύουν το John Bush-era

Υπεύθυνος για επιτυχίες των The Supremes, The Four Tops, The Isley Brothers κ.α. R.I.P.

Ο John Travolta αποχαιρέτησε με τον πιο συγκινητικό τρόπο την πάλαι ποτέ συμπρωταγωνίστριά του που πέθανε στα 73 της

FEATURED TODAY

Το Avopolis πήγε στο Europavox Festival στη Γαλλία, γνωστό και ως σημείο συνάντησης για νέες μπάντες από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Είδαμε, ακούσαμε και καταγράψαμε τους καλλιτέχνες που πιθανότατα να μας απασχολήσουν και στο μέλλον.

Όχι, δεν έχει γίνει λάθος στον τίτλο. Αν κι είναι ίσως πιο δόκιμο το «’90s: Η Άνοδος και η Πτώση του Βασιλιά της Ποπ», ωστόσο προτιμήθηκε ένας τίτλος προς το Bowie-κότερο για να καταδείξει ότι η δεκαετία του 1990 υπήρξε για τον Michael Jackson η επιβεβαίωση των αρχικών μας υποψιών...

Μια ονειρική τηλεοπτική μεταφορά του εμβληματικού comic του Neil Geiman που έμοιαζε ακατόρθωτη, πιστή στην καρδιά των χάρτινων αναζητήσεων του Ονείρου. 

Top