news.team

Εκατοντάδες γνωστοί καλλιτέχνες και συγγραφείς από όλο τον κόσμο υπογράφουν κείμενο για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας, με φόντο την πανδημία του COVID-19, αλλά και την επιβολή στρατιωτικού εμπάργκο εναντίον του Ισραήλ έως ότου σεβαστεί τις υποχρεώσεις του βάσει του διεθνούς δικαίου. 

Ανάμεσα στους πρώτους υπογράφοντες περιλαμβάνονται ονόματα όπως του Brian Eno, των Massive Attack, του Peter Gabriel, του Roger Waters, αλλά και γνωστών ελλήνων δημιουργών όπως ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Παντελής Βούλγαρης, η Δήμητρα Γαλάνη, η Κάτια Γέρου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Κυριάκος Κατζουράκης και ο Δημήτρης Πιατάς.

Στην ανοιχτή επιστολή τους που ακολουθεί αναφέρουν ότι “τα περίπου δύο εκατομμύρια κάτοικοι της Γάζας, κυρίως πρόσφυγες, αντιμετωπίζουν θανάσιμο κίνδυνο στην μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου.”

Τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού στην αποκλεισμένη Γάζα καταγράφηκαν τον Μάρτιο. Παλαιστίνιοι, Ισραηλινοί και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν απευθύνει έκκληση για την άρση του ισραηλινού αποκλεισμού ώστε η Γάζα να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό.

Το BDS Greece, η ελληνική πρωτοβουλία για το μποϊκοτάζ, την απόσυρση επενδύσεων και τις κυρώσεις εναντίον του κράτους του Ισραήλ, συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή συλλογή υπογραφών, η οποία συνεχίζεται στην σελίδα Lift the Siege, όπου παρουσιάζονται αναλυτικά και όλα τα ονόματα.

Συνεχίζοντας μάλιστα την προσπάθεια έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε ένα μικρό μουσικό βίντεο με 14 ακόμη καλλιτέχνες, οι οποίοι – υπό συνθήκες καραντίνας – στέλνουν το δικό τους μήνυμα στην αποκλεισμένη Γάζα.

Περισσότερα, εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured