Στο Open TV μίλησε ο Φοίβος Δεληβοριάς, ως θεσμικός εκπρόσωπος των καλλιτεχνών, για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και αφορούν στον Πολιτισμό και όσους εργάζονται σε αυτόν. Ο Φοίβος Δεληβοριάς αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για τα όσα είπε ο ίδιος για τις εξαγγελίες της Υπουργού Λίνας Μενδώνη.

«Δεν με χωρίζει τίποτα με τον κ. Γεωργιάδη εκτός από όλο τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες είμαστε δίπλα στον κόσμο και περνάμε κι εμείς το ίδιο. Ο κ. Υπουργός μίλησε ως η εξουσία απέναντι στους καλλιτέχνες. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι πως αν κοιτάξει αυτά που θέλουμε να πούμε, θα τα βρει δίκαια. Ζητάμε, όπως όλοι οι άνθρωποι που επλήγησαν την πανδημία, τη νόμιμη αποζημίωσή μας για αυτά που χάσαμε. Σεβαστήκαμε πρώτοι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και θα τα ασπαστούμε ως το τέλος. Απλώς η δουλειά μας είναι τέτοια, που θα αργήσουμε πάρα πολύ να επιστρέψουμε και, ακριβώς, επειδή πολλοί από εμάς ζουν με τα πνευματικά δικαιώματα, έχουμε επικεντρώσει –οι στιχουργοί και συνθέτες– τον αγώνα μας σε αυτά για να μπορέσουμε μέχρι τον επόμενο Απρίλιο να ζήσουμε», δήλωσε ο Φοίβος Δεληβοριάς στο τηλεοπτικό κανάλι.

«Δεν υπάρχει τυφλό μίσος απέναντι σε κανέναν. Μπορεί να έχω διαμαρτυρηθεί για πράγματα που κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση ως πολίτης ή να έχω σατιρίσει μέσα απ’ τα τραγούδια μου, αλλά αυτό είναι άλλο. Δεν θα μιλούσα ποτέ έτσι σε καμία περίπτωση», ανέφερε, συμπληρώνοντας το ότι η αγωνία του για τις ζωντανές εκδηλώσεις στηρίζεται στο ότι μένει απροστάτευτος ο ιδιωτικός χώρος των ελεύθερων επαγγελματιών.


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured