View More


Αυλαία στο Backstage Film Festival με δωρεάν προβολή: Manchester Keeps on Dancing. Το χρονικό της dance μουσικής και κουλτούρας, από την σκηνή του Σικάγο στα '80s, μέχρι το θρυλικό club Hacienda - ένα must-see film με ονόματα όπως οι Carl Craig, Laurent Garnier, Todd Terry, Andrew Weatherall. Περισσότερα, εδώ.

«Παίζετε ελληνική μουσική»: Έκκληση των ελλήνων καλλιτεχνών, για να μπορέσουν να επιβιώσουν

Μια από τις ελάχιστες, πια, πηγές εσόδου τους, λόγω κορονοϊού, είναι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί...

news.team
news.team

«Παίζετε ελληνική μουσική»! Αυτό ζητούν οι δικαιούχοι των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης (GEA, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ, GRAMMO, ΕΔΕΜ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΑΣΜΑ, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ) από τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία. Όχι μόνο γιατί, όπως αναφέρουν, «η μουσική είναι η καθημερινή μας συντροφιά σε αυτές τις στιγμές απομόνωσης», αλλά και γιατί «δυστυχώς τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης στο μουσικό οικοσύστημα της Ελλάδας είναι δυσβάσταχτα, με τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο στους δικαιούχους της μουσικής, καθώς όλες οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν (κέντρα διασκέδασης, καφέ, μπαρ, μουσικές σκηνές, θέατρα κλπ) παραμένουν κλειστές και όλες οι μουσικών εκδηλώσεις (συναυλίες, festival, κλπ) ματαιώθηκαν».

Οι δικαιούχοι των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης, στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν ένα στοιχειώδες έσοδο και γνωρίζοντας ότι μια από τις ελάχιστες πια πηγές εσόδου τους είναι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί από τους οποίους οι αμοιβές διανέμονται βάσει playlist, ζητούν από όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδος, συνδρομητικούς και μη, μεγάλους και μικρούς, μουσικούς και ειδησεογραφικούς, να αυξήσουν ραγδαία το μερίδιο της εγχώριας μουσικής που εκπέμπουν.

Όπως αναφέρουν, αντίστοιχες πρωτοβουλίες εκδηλώθηκαν σε πολλές χώρες του εξωτερικού, οι οποίες εφαρμόστηκαν μάλιστα και από χώρες χωρίς μεγάλο τοπικό ρεπερτόριο. Παραθέτουν το παράδειγμα της Δανίας, της οποίας οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μετά από υπουργική εισήγηση, αύξησαν το μερίδιο της δανέζικης μουσικής στα κανάλια τους από το 49% στο 80%!

Και καταλήγουν, στην ανακοίνωσή τους: «Ελπίζουμε ότι ενέργειες όπως αυτή θα έχουν θετικό αντίκτυπο στα έσοδα των δημιουργών και δικαιούχων μουσικής, κυρίως εκείνων που η μουσική τους δεν είχε μέχρι πρότινος υψηλό ρυθμό εκπομπής και είναι αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη. Όλοι προσμένουμε το τέλος αυτής της κρίσης. Σίγουρα, η μουσική θα μας βοηθήσει να την υπομένουμε ευκολότερα όσο και αν αυτή κρατήσει. Πρέπει όμως μέχρι τότε, να φροντίσουμε τους ανθρώπους της μουσικής οι οποίοι είναι αυτοί που θα μας βοηθήσουν με τις δημιουργίες τους, να θεραπεύσουμε τις πληγές μας, να κτίσουμε τα όνειρα μας  από την αρχή και να έρθουμε ξανά πιο κοντά ο ένας στον άλλο».

 

 

FEATURED TODAY

Κάθε Πέμπτη η Ναταλία Πετρίτη θα βλέπει τη ζωή στο κινηματογραφικό πανί. Αυτή την εβδομάδα (17-23/6) βγάζει το καπέλο στο Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη, σηκώνει τη γροθιά της στην Emerald Fennell και μπαίνει In The Mood For Love.

Το 3ο διεθνές conference & showcase festival επιστρέφει στην υβριδική του εκδοχή (22-26/6) και εμείς κάνουμε μια πρώτη διαλογή με τα events που ξεχωρίσαμε.

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) συνεχίζει να καταναλώνει ποπ κουλτούρα, λιγότερο λαίμαργα μα πιο ουσιαστικά.
Top