Οι Kooba Tercu υπογράφουν στην ιστορική Rocket Recordings του Λονδίνου

Ακούστε ένα πρώτο δείγμα γραφής από τον επερχόμενο, διεθνή δίσκο τους

news.team
news.team
Το 2019 πήγε πολύ καλά για τους Kooba Tercu, οι οποίοι είδαν το 2ο τους άλμπουμ Kharrüb να παίρνει πολλές καλές κριτικές -αναδείχθηκε μάλιστα και ως ένας από τους 20 εγχώριους δίσκους της χρονιάς, στην ψηφοφορία των συντακτών μας (δείτε τη σχετική λίστα πατώντας εδώ).

Το αθηναϊκό γκρουπ βρίσκεται τώρα με νέο, διεθνές συμβόλαιο, υπογράφοντας με τη βρετανική Rocket Recordings, για το οποίο και ετοιμάζουν τώρα έναν φρέσκο δίσκο. Πρόκειται βέβαια για το ιστορικό, ανεξάρτητο label όπου στεγάστηκαν στο παρελθόν ονόματα σαν τους Goat, τους Oneida ή τους Ufomammut.

Στα πλαίσια λοιπόν του σχετικού promo, δόθηκε στην κυκλοφορία ένα πρώτο δείγμα γραφής ονόματι "Qasan", που -σημειωτέον- έκανε το ντεμπούτο του στο The Quietus: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και ένα συνοδευτικό βίντεο γυρισμένο από το ίδιο το γκρουπ, σε συνεργασία με τον Κώστα Κατριό.

Το "Qasan" προλογίζει το άλμπουμ Proto Tekno, το οποίο θα βγει από τη Rocket Recordings στις 22 Μαΐου.

Οι Kooba Tercu περιγράφουν την οπτική τους ως «μια ματιά σε ένα κοντινό μέλλον στο οποίο η ανθρωπότητα προσπαθεί να βρει τη θέση της. Υπάρχει μια κάποια αλληλεπίδραση ανάμεσα στο παλιό και το νέο, την πόλη και την ύπαιθρο, τον ανθρώπινο πολιτισμό και τη φύση, την υπο-ανάπτυξη και την τεχνολογία, την κυριαρχία και τη συμβίωση. Εξερευνούμε τον χώρο ανάμεσα σε τέτοια δίπολα και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια αίσθηση αισιοδοξίας και μαχητικότητας για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον θαυμαστό νέο κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο οποίο θα δείτε, μεταξύ άλλων, την Kylie Jenner, τη Rosaliá και τη Normani.

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

Μετά από μια σεζόν, το Hulu ακυρώνει τη σειρά με την Zoë Kravitz.

FEATURED TODAY

Στο τελευταίο του Incoming για τον Αύγουστο, ο Δημήτρης Λιλής κοιτά με απορία την επικαιρότητα και ψάχνει τη θέση των μουσικών σε αυτή.

Στο τελευταίο του Diggin' πριν τις διακοπές, ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το The Mosaic of  Transformation της Kaitlyn Aurelia Smith.

Top