news.team

Το 2019 πήγε πολύ καλά για τους Kooba Tercu, οι οποίοι είδαν το 2ο τους άλμπουμ Kharrüb να παίρνει πολλές καλές κριτικές -αναδείχθηκε μάλιστα και ως ένας από τους 20 εγχώριους δίσκους της χρονιάς, στην ψηφοφορία των συντακτών μας (δείτε τη σχετική λίστα πατώντας εδώ).

Το αθηναϊκό γκρουπ βρίσκεται τώρα με νέο, διεθνές συμβόλαιο, υπογράφοντας με τη βρετανική Rocket Recordings, για το οποίο και ετοιμάζουν τώρα έναν φρέσκο δίσκο. Πρόκειται βέβαια για το ιστορικό, ανεξάρτητο label όπου στεγάστηκαν στο παρελθόν ονόματα σαν τους Goat, τους Oneida ή τους Ufomammut.

Στα πλαίσια λοιπόν του σχετικού promo, δόθηκε στην κυκλοφορία ένα πρώτο δείγμα γραφής ονόματι "Qasan", που -σημειωτέον- έκανε το ντεμπούτο του στο The Quietus: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και ένα συνοδευτικό βίντεο γυρισμένο από το ίδιο το γκρουπ, σε συνεργασία με τον Κώστα Κατριό.

Το "Qasan" προλογίζει το άλμπουμ Proto Tekno, το οποίο θα βγει από τη Rocket Recordings στις 22 Μαΐου.

Οι Kooba Tercu περιγράφουν την οπτική τους ως «μια ματιά σε ένα κοντινό μέλλον στο οποίο η ανθρωπότητα προσπαθεί να βρει τη θέση της. Υπάρχει μια κάποια αλληλεπίδραση ανάμεσα στο παλιό και το νέο, την πόλη και την ύπαιθρο, τον ανθρώπινο πολιτισμό και τη φύση, την υπο-ανάπτυξη και την τεχνολογία, την κυριαρχία και τη συμβίωση. Εξερευνούμε τον χώρο ανάμεσα σε τέτοια δίπολα και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια αίσθηση αισιοδοξίας και μαχητικότητας για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον θαυμαστό νέο κόσμο».

{youtube}4-CqEjs3zXU{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured