φωτογραφία: Θωμάς Δασκαλάκης, για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Στα 74, πλέον, ο Μανώλης Μητσιάς έχει πίσω του μια σημαντική καριέρα στο εγχώριο πεντάγραμμο, γεμάτη από σπουδαίες συνεργασίες και μεγάλες δόξες, οι οποίες τον έχουν καθιερώσει ως ερμηνευτή στη συνείδηση του κοινού.

Τα τελευταία χρόνια ο Μητσιάς παρέμενε ενεργός τόσο συναυλιακά, όσο και με μεμονωμένες συμμετοχές σε δίσκους συναδέλφων, έχοντας να βγάλει δικιά του δουλειά από το 2013 και το άλμπουμ Πλησιάζοντας Τον Καβάφη. Τώρα, όμως, επιστρέφει με ένα ολοκαίνουριο τραγούδι τιτλοφορούμενο "Χελιδόνι": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Χελιδόνι" είναι σε μουσική Μανώλη Καρπάθιου και σε στίχους Κώστα Μπαλαχούτη. Την επιμέλεια της παραγωγής υπογράφει ο Ηλίας Λάκκας, ενώ οι ενορχηστρώσεις είναι δουλειά του Μιχάλη Ασίκη και του Σπύρου Παπανικόλα. Οι δυο τους παίζουν και στην ηχογράφηση (πλήκτρα και κιθάρες, αντίστοιχα), όπως κάνει και ο Καρπάθιος, γνωστός άλλωστε σπεσιαλίστας στο κανονάκι.

Το "Χελιδόνι" αποτελεί προάγγελο για τον νέο δίσκο του Μανώλη Μητσιά Συγγνώμη Πόλη Μου, έναν κύκλο τραγουδιών γύρω από την Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο.

{youtube}zWOXgkb7PJ0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured