news.team

Χάρη στην παρουσία του Gus G. και τη διεθνή φήμη την οποία απόκτησε στο διάστημα που υπήρξε κιθαρίστας του Ozzy Osbourne, οι Firewind είναι σχήμα αναγνωρίσιμο πλέον ακόμα και από μουσικόφιλους που δεν αρέσκονται στο power metal στυλ το οποίο υπηρετούν.

Το θεσσαλονικιώτικο γκρουπ υπάρχει στα πράγματα από το 1998, εδώ και χρόνια όμως έχει ένα σαφώς πιο διεθνές προφίλ. Γι' αυτό και οι πρόσφατες ανακατατάξεις στη σύνθεσή τους έγιναν είδηση σε πολλά hard & heavy sites του εξωτερικού.

Όπως λοιπόν ανακοίνωσε το γκρουπ, εδώ ήταν το τέλος για την παρουσία του Μπάμπη Κατσιώνη (Bob Katsionis) σε πλήκτρα και ηλεκτρική κιθάρα, ύστερα από 16 χρόνια -μετέχει στους Firewind από το 2004. Ο 43άχρονος μουσικός και παραγωγός επιθυμεί να αποσυρθεί από τη ζωή στις περιοδείες και να εστιάσει πλέον στη στούντιο δουλειά του.

Το τέλος ήρθε όμως και για τον Γερμανό τραγουδιστή Henning Basse, «για προσωπικούς λόγους» όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση, ο οποίος είχε περάσει ένα φεγγάρι από το πόστο το 2007, πριν σταθεροποιηθεί το 2015. Μαζί του οι Firewind έβγαλαν το τελευταίο τους μέχρι σήμερα άλμπουμ Immortals, πίσω στο 2017 (Ελλάδα #6, Γερμανία #72): πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε τι έγραψε γι' αυτό στις σελίδες μας ο Θανάσης Μπόγρης.

Τη θέση του παίρνει ο συμπατριώτης του Herbie Langhans, με τον οποίον οι Firewind θα ολοκληρώσουν το άλμπουμ που φτιάχνουν επί του παρόντος. Πρόθεσή τους είναι να βγει μέσα στο 2020. Ο Langhans είναι μια φωνή πολύ γνώριμη στο power metal στερέωμα, όπου δρα ήδη από τη δεκαετία του 1990, μετρώντας συνεργασίες με τους Rhapsody, τους Avantasia και τους Kamelot (μεταξύ άλλων).

{youtube}kF_nYCnVjcM{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured