news.team

Φεύγοντας το 2002 από τους Active Member, ο Νικήτας Κλιντ προχώρησε στην ίδρυση του συγκροτήματος Ρόδες, με το οποίο και γνώρισε σημαντική επιτυχία στη δεκαετία των '00s, τόσο σε αμιγώς χιπ χοπ κοινό, όσο και σε κόσμο εκτός αυτού: το άλμπουμ του 2007 Silent Disco, μάλιστα, βρέθηκε ψηλά στα καλύτερα εγχώρια εκείνης της εποχής, όπως τα ψήφισαν οι συντάκτες και οι συνεργάτες του Avopolis (δείτε εδώ).

Έκτοτε, ωστόσο, ο Κλιντ κυκλοφόρησε δουλειές είτε με τους Moriginal Champ System (Athens Zoo, 2011), είτε σόλο (Cheap Science: Enemy, 2008). Η δε ενασχόλησή του με τα πολιτικά στα χρόνια της Κρίσης αποδείχθηκε δίκοπο μαχαίρι, καθώς μερίδα του κοινού φάνηκε να αποδοκιμάζει τις θέσεις του.

Οι Ρόδες επανεμφανίστηκαν πάντως στο προσκήνιο το 2012 λαμβάνοντας τη νέα ονομασία Ρόδες United, έδρασαν όμως κυρίως συναυλιακά (ανοίγοντας π.χ. τους Groundation στον Βοτανικό το 2013, δείτε εδώ), χωρίς παρουσία στη δισκογραφία. Πριν λίγες μέρες, όμως, το γκρουπ ξαναγύρισε και μάλιστα με μια πολύκροτη χιπ χοπ συνεργασία, αφού είναι ο Ευθύμης από τους Terror X Crew που συνοδεύει τον Κλιντ στο νέο τραγούδι "Τι Θα Γίνει Αν Πεθάνεις;": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Η μελωδία βασίζεται στο τραγούδι "Death Dance 13" από το προαναφερθέν άλμπουμ Cheap Science: Enemy του 2008.

Το "Τι Θα Γίνει Αν Πεθάνεις;" προλόγισε τον δίσκο INTERNET, που είχε προαναγγελθεί για το 2014, χωρίς ωστόσο να κυκλοφορήσει τελικά. Το 2017 φάνηκε πως ήμασταν και πάλι κοντά σε κάτι τέτοιο, αλλά και πάλι δεν συνέβη. Αρχικά ο ίδιος ο Κλιντ αρνήθηκε να δεσμευτεί για συγκεκριμένες ημερομηνίες, δηλώνοντας στον Δημήτρη Αθανασιάδη της Athens Voice ότι «Όλοι με πρήζουν, ειλικρινά δεν ξέρω. Είναι ένας δίσκος που μοιάζει με το Dune του Alejandro Jodorowsky». Βαθμιαία μα σταθερά, όμως, εμφανίστηκαν κι άλλα νέα τραγούδια στο YouTube -έχουν φτάσει πλέον τα συνολικά 16, οπότε, κατά πάσα πιθανότητα, έχουμε το ολοκληρωμένο άλμπουμ.

{youtube}3_IliR1E-y8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured