«Παιδί» του Νίκου Γκίνη, οι Σύνδρομο γεννήθηκαν στην Αθήνα από τις στάχτες προϋπαρχόντων συγκροτημάτων (Habeas Corpus, Λίζα) και άφησαν τα ίχνη τους στην εγχώρια rock ιστορία της δεκαετίας του 1980, πρώτα με το ντεμπούτο τους Σύνδρομο (Vertigo, 1982) και ύστερα με το maxi single You/Ρίζες (Vertigo, 1983). Παραγωγός τους μάλιστα ήταν ο Μάκης Μηλάτος, αν και δεν πρόκειται για τον γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό και συνεργάτη μας στο περιοδικό Sonik, αλλά για τον ξάδερφό του!

Ήδη από το 1984, κατόπιν, το γκρουπ είχε ηχογραφήσει και τραγούδια για ένα 2ο άλμπουμ, τα οποία ακούγονταν στα live τους και είχαν παιχτεί και στο ραδιόφωνο. Ωστόσο η ξαφνική αποχώρηση του Μηλάτου από τη Vertigo ανέτρεψε τον οικονομικό σχεδιασμό του label και η «μητρική» εταιρία PolyGram αποφάσισε τη διακοπή της παραγωγής του δίσκου. Το ένα έφερε το άλλο, από εκεί και πέρα -και οι Σύνδρομο διαλύθηκαν το 1985, με τα τραγούδια εκείνα να μένουν τελικά στο συρτάρι.

35 χρόνια αργότερα, στα τέλη του 2019, η Β-otherSide Records του Δημήτρη Βασιλειάδη διόρθωσε την ιστορική εκείνη αδικία κυκλοφορώντας ολόκληρο το άλμπουμ Στίγμα Της Στιγμής, σε μια έκδοση 350 αντιτύπων, στην οποία περιλαμβάνεται και ένα 7ιντσο single βινυλίου με 4 έξτρα demo ηχογραφήσεις, από τα sessions της ηχογράφησης του 1984: στον σύνδεσμο αμέσως παρακάτω, μπορείτε να πάρετε μια «γεύση», ακούγοντας το τραγούδι "Ο Κυνηγός Της Ηδονής", με φωνητικά της Λένας Πετρή. Η έκδοση συνοδεύεται από έγχρωμο, 4σέλιδο ένθετο, με φωτογραφίες και δίγλωσσο βιογραφικό των Σύνδρομο.

{youtube}xnBt32hLqCY{/youtube}

Παράλληλα, η Β-otherSide Records προχώρησε και στην έκδοση της συλλογής A Collection Οf Demos + Live Recordings, επίσης συνοδεία 4σέλιδου ένθετου κι ενός bonus 7ιντσου single: στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, μπορείτε να ακούσετε ως δείγμα γραφής το "Ποιος Να Μου Πει Για Το Σωστό".

Ο βασικός κορμός αποτελείται από τα demo του 1981 που έδωσαν το ντεμπούτο Σύνδρομο πίσω στο 1982, τα οποία προσφέρονται με αναβαθμισμένη ηχητική παραγωγή (δουλειά του Γιάννη Κύρη, ο οποίος διατέλεσε μέλος του γκρουπ). Στο single βρίσκονται 3 κομμάτια ηχογραφημένα live στο Κύτταρο, το 1982.

{youtube}4GBpU16z2DE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured