news.team

φωτογραφία: Θάνος Λαΐνας

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει ο Σωκράτης Μάλαμας στον κύκλο τραγουδιών Τα Σκέτα που παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό, αφιερωμένο στον Γιώργο Ζαμπέτα.

«Τα τραγούδια αυτά μου έδωσαν τη δυνατότητα να "βγάλω μεροκάματο" όπως λέμε στην πιάτσα, για είκοσι χρόνια περίπου, στα μαγαζιά της νύχτας ως κιθαρίστας και τραγουδιστής», έχει δηλώσει ο Μάλαμας για τα Σκέτα.

Στον σύνδεσμο λοιπόν παρακάτω μπορείτε να ακούσετε μια διασκευή στα περίφημα "Δειλινά", τραγούδι που ο Ζαμπέτας έγραψε το 1965 σε στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη και πρώτη είπε η Βίκυ Μοσχολιού, σφραγίζοντάς το με μια θρυλική πλέον ερμηνεία. Παράλληλα, μπορείτε να δείτε και το σχετικό βιντεοκλίπ, σε σκηνοθεσία Αριστοτέλη Παπακωνσταντίνου.

Η διασκευή αλλάζει αρκετά τη μέχρι πρακτική που ακολουθούσαν τα σκέτα, καθώς «στον χορό» μπαίνουν περισσότερα όργανα από τις συνήθεις δύο κιθάρες. Τώρα, λοιπόν, έχουμε τον Μάλαμα στην κιθάρα και δίπλα του δύο μπουζούκια, παιγμένα από τον Δημήτρη Λάππα και τον Μανώλη Πάππο.

Για ακόμα μία φορά, πάντως, ο Μάλαμας απέχει από τα φωνητικά. Βασική ερμηνεύτρια είναι εδώ η Έλενα Αβραμιώτη, με την Ιουλία Καραπατάκη στο σεγόντο.

{youtube}FbvO6KKzW4k{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured