news.team

Ο Μίκης Θεοδωράκης μπορεί να γίνεται 95 ετών φέτος τον Ιούλιο, αλλά ξεκίνησε το 2020 με μεγάλη όρεξη, επισκεπτόμενος την υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ώστε να συντονιστούν όσον αφορά τους εορτασμούς που ετοιμάζει.

Ο σπουδαίος συνθέτης παραχωρεί λοιπόν το πλήρες, ψηφιοποιημένο αρχείο του στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» (Μέγαρο Μουσικής), ώστε να στηθεί μια μεγάλη έκθεση, στην οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην ολότητά του. Το σύνολο αριθμεί πάνω από 100.000 φύλλα και περιλαμβάνει χειρόγραφες παρτιτούρες, πρωτότυπα κείμενα, προγράμματα, αποκόμματα Τύπου, φωτογραφίες, έντυπα, αφίσες, μετάλλια, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό.

Το Υπουργείο Πολιτισμού συμφώνησε να χρηματοδοτήσει τη διοργάνωση της έκθεσης και την περιοδεία της ανά τη χώρα από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο (προγραμματίζονται 10 συνολικά επισκέψεις), όπως και εκπαιδευτικά προγράμματα και ψηφιακές εφαρμογές σχετιζόμενες με το αρχείο Θεοδωράκη.

Παράλληλα, τρέχει μέχρι και τέλος Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη) η αναβίωση της περίφημης θεατρικής παράστασης Όμορφη Πόλη (1962) από τον Γιώργου Βαλάρη , η οποία έχει βέβαια ως άξονά της τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Καζάκος, ο Γιώργος Κιμούλης και η Πέγκυ Σταθακοπούλου, ενώ τραγουδούν ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης και η Σαλίνα Γαβαλά, με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».

{youtube}ivmkHc1CbtE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured