φωτογραφία: Θάνος Λαΐνας

Με μια διασκευή στο τραγούδι "Πες Μου Αν Με Βαρέθηκες" εμπλουτίζει ο Σωκράτης Μάλαμας τον κύκλο Τα Σκέτα, συνεχίζοντας να εξερευνά το ρεπερτόριο που άφησε πίσω του ο Μανώλης Χιώτης: μπορείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, βλέποντας παράλληλα και το βιντεοκλίπ που έφτιαξε ο Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου.

Η διασκευή ακολουθεί την πρακτική όσων τραγουδιών έχουν προηγηθεί στον σχετικό κύκλο, αυτή δηλαδή της λιτής εκτέλεσης, μόλις με 2 κιθάρες -μία την παίζει ο ίδιος ο Μάλαμας, την άλλη ο Δημήτρης Λάππας. Για ακόμα μία φορά όμως σε αυτήν την ενότητα ο Μάλαμας δεν τραγουδάει καθόλου, παραχωρώντας τα φωνητικά στην Ιουλία Καραπατάκη.

Το "Πες Μου Αν Με Βαρέθηκες (Εγώ Θα Φύγω Μακριά Σου)" γράφτηκε από τον Μανώλη Χιώτη (μουσική-στίχοι) το 1953 και πρωτοτραγουδήθηκε από τον Τάκη Μπίνη, με τη Μαίρη Λίντα στα δεύτερα φωνητικά. Έναν χρόνο αργότερα (1954) το διασκεύασε και η Μαρίκα Νίνου.

«Τα τραγούδια αυτά μου έδωσαν τη δυνατότητα να "βγάλω μεροκάματο" όπως λέμε στην πιάτσα, για είκοσι χρόνια περίπου, στα μαγαζιά της νύχτας ως κιθαρίστας και τραγουδιστής», έχει δηλώσει ο Μάλαμας για τα Σκέτα.

{youtube}iFsI1_brxTI{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured