news.team

φωτογραφία: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος

Κάποτε παραθεριστικός οικισμός στον δήμο Μαραθώνος της Ανατολικής Αττικής, το Μάτι έγινε συνώνυμο της τραγωδίας και της πύρινης καταστροφής το καλοκαίρι του 2018, λόγω της φονικής πυρκαγιάς που κόστισε τη ζωή σε 100 συνανθρώπους μας.

Έναν περίπου χρόνο μετά, το μη κερδοσκοπικό σωματείο Δεσμός στήνει μια συναυλία «ελπίδας», όπως την ονομάζει, με στόχο την αναζωογόνηση της περιοχής. Μεγάλη πρωταγωνίστριά της η Άννα Βίσση, η οποία θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς με τους συνεργάτες στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο της περιοχής (Λεωφ. Ποσειδώνος 33), το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 20.30. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

Ήδη από την επόμενη μέρα της καταστροφής στο Μάτι, ο Δεσμός βρέθηκε στην περιοχή και βοήθησε τους κατοίκους να καλύψουν επείγουσες ανάγκες σε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα και άλλα απαραίτητα αγαθά. Στη συνέχεια, σχεδίασε και υλοποίησε αναπλάσεις παιδικών χαρών και γηπέδων, που είτε κάηκαν, είτε κρίθηκαν εγκαταστάσεις ακατάλληλες για χρήση -τόσο στο Μάτι, όσο και στον Νέο Βουτζά. 

Η επιλογή του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου για τη διεξαγωγή της συναυλίας δεν είναι τυχαία, καθώς πρόκειται για έναν χώρο-σύμβολο για τους κατοίκους της περιοχής: εκεί βρήκαν καταφύγιο περισσότεροι από 700 άνθρωποι που μπόρεσαν να διαφύγουν τη μέρα της πυρκαγιάς, κι εκεί στήθηκε το πλέον κομβικό hot spot από όσα πρόσφεραν ανακούφιση στους πυρόπληκτους για τους υπόλοιπους 2 μήνες.

{youtube}tq-eqJJCXbA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured