Η Άννα Βίσση δίνει μια ειδική συναυλία για το Μάτι, με είσοδο ελεύθερη

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο στο Μάτι

news.team
news.team

φωτογραφία: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος

Κάποτε παραθεριστικός οικισμός στον δήμο Μαραθώνος της Ανατολικής Αττικής, το Μάτι έγινε συνώνυμο της τραγωδίας και της πύρινης καταστροφής το καλοκαίρι του 2018, λόγω της φονικής πυρκαγιάς που κόστισε τη ζωή σε 100 συνανθρώπους μας.

Έναν περίπου χρόνο μετά, το μη κερδοσκοπικό σωματείο Δεσμός στήνει μια συναυλία «ελπίδας», όπως την ονομάζει, με στόχο την αναζωογόνηση της περιοχής. Μεγάλη πρωταγωνίστριά της η Άννα Βίσση, η οποία θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς με τους συνεργάτες στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο της περιοχής (Λεωφ. Ποσειδώνος 33), το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 20.30. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

Ήδη από την επόμενη μέρα της καταστροφής στο Μάτι, ο Δεσμός βρέθηκε στην περιοχή και βοήθησε τους κατοίκους να καλύψουν επείγουσες ανάγκες σε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα και άλλα απαραίτητα αγαθά. Στη συνέχεια, σχεδίασε και υλοποίησε αναπλάσεις παιδικών χαρών και γηπέδων, που είτε κάηκαν, είτε κρίθηκαν εγκαταστάσεις ακατάλληλες για χρήση -τόσο στο Μάτι, όσο και στον Νέο Βουτζά. 

Η επιλογή του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου για τη διεξαγωγή της συναυλίας δεν είναι τυχαία, καθώς πρόκειται για έναν χώρο-σύμβολο για τους κατοίκους της περιοχής: εκεί βρήκαν καταφύγιο περισσότεροι από 700 άνθρωποι που μπόρεσαν να διαφύγουν τη μέρα της πυρκαγιάς, κι εκεί στήθηκε το πλέον κομβικό hot spot από όσα πρόσφεραν ανακούφιση στους πυρόπληκτους για τους υπόλοιπους 2 μήνες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O frontman των Arcade Fire ανακοίνωσε τον δεύτερο σόλο δίσκο του. Ακούστε το πρώτο single, "Surrender".

Πάνω από 3 εκατ. μουσικά αναμνηστικά έχουν πωληθεί ανά τον κόσμο τον τελευταίο χρόνο, μέσα από την πλατφόρμα της eBay.

Ακούστε και δείτε το "Monumental" στο οποίο ο μουσικός «πειράζει» τον Ολυμπιακό Ύμνο για τις ανάγκες της ...

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, τα λέει με έναν χατζημεταλλά,

Λίγο πριν την προβολή του Ζητείται Διέξοδος στο Backstage Film Festival (Κυριακή 12/7), ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ μίλησε στη Βασιλεία Μαξακούλη και το ...

Top