news.team

«Το Πλοίο γι' άλλους κήπους ξεκινά

Μεγάφωνα σκορπούν την «Κομπαρσίτα»

Το έξωμο σου φόρεμα πεινά

Θα γίνουν όλα απόψε αυτή τη νύχτα»

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε αυτές τις μέρες από τον θάνατο του σπουδαίου στιχουργού Μάνου Ελευθερίου (22 Ιουλίου 2018), ο οποίος έφυγε στα 80 του από έμφραγμα, όντας ωστόσο ακόμα ενεργός στο ελληνικό πεντάγραμμο. Πατώντας μάλιστα εδώ, μπορείτε να θυμηθείτε ένα σχετικό μας αφιέρωμα στο έργο του, το οποίο δημοσιεύσαμε τότε ως αποχαιρετισμό.

Το ξαφνικό του θανάτου του Ελευθερίου, σήμαινε ότι έμεινε πίσω αδημοσίευτο υλικό από τα όσα ετοίμαζε τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσα σε αυτό, και ένα τραγούδι με τίτλο "Εν Ερμουπόλει", αφιερωμένο στον τόπο γέννησής του -την Ερμούπολη της Σύρου.

Το "Εν Ερμουπόλει" είχε εμφανιστεί στο YouTube το 2017 μελοποιημένο από τον Μιχάλη Τερζή: τραγουδούσε ο ίδιος ο συνθέτης, μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Πάνο Μπούσαλη. Τώρα, ωστόσο, κυκλοφορεί επισήμως ως ψηφιακό single από τη Walnut Entertainment, με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα. Μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε γι' αυτό ο Νίκος Σούλης. 

Παράλληλα, η Walnut Entertainment ανακοινώνει ότι τον Σεπτέμβρη θα εκδώσει σε δίσκο τη ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης Νοητός Λύκος -του τελευταίου δηλαδή έργου του Μάνου Ελευθερίου, το οποίο είχε μελοποιηθεί από τον Γιώργο Ανδρέου και είχε παρουσιαστεί στο κοινό τον Οκτώβριο 2018, στο Μέγαρο Μουσικής, με βασικό ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα, συν τον Χρήστο Θηβαίο και τη Μάρθα Φριντζήλα. 

Η νέα σαιζόν, εντωμεταξύ, φέρνει και ένα μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Ελευθερίου, με πρωτεργάτες τον Γιώργο Νταλάρα και τον Μίλτο Πασχαλίδη, οι οποίοι παρέα με την Ασπασία Στρατηγού θα το παρουσιάσουν live στην Καβάλα (Σάββατο 31 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων), στην Αθήνα (Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων), στη Θεσσαλονίκη (Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Γης) και ξανά στην Αθήνα (Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Πέτρας).

{youtube}Ncw8NgOQ6Zc{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured