φωτογραφία: Θάνος Λαΐνας

Με ένα θρυλικό τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη και γενικότερα του λαϊκού ρεπερτορίου «αναμετριέται» ο Σωκράτης Μάλαμας, αφού διάλεξε να διασκευάσει το "Αργοσβήνεις Μόνη" -μπορείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα το βιντεοκλίπ που έφτιαξε η Κλέλια Ρενέση.

Η διασκευή ανήκει στα Σκέτα και ακολουθεί την πρακτική όσων τραγουδιών έχουν προηγηθεί στον σχετικό κύκλο, αυτή δηλαδή της λιτής εκτέλεσης, μόλις με 2 κιθάρες -μία την παίζει ο ίδιος ο Μάλαμας, την άλλη ο Δημήτρης Λάππας. Στην ερμηνεία συνδράμουν τον τραγουδοποιό η Ιουλία Καραπατάκη και ο Φώτης Σιώτας. Μπουζούκι, δε, παίζει ο διακεκριμένος βιρτουόζος Μανώλης Πάππος.

«Τα τραγούδια αυτά μου έδωσαν τη δυνατότητα να "βγάλω μεροκάματο" όπως λέμε στην πιάτσα, για είκοσι χρόνια περίπου, στα μαγαζιά της νύχτας ως κιθαρίστας και τραγουδιστής», δήλωσε ο Μάλαμας. Χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει αν σκοπεύει να μαζέψει τις ηχογραφήσεις σε κάποιον νέο δίσκο ή πότε ακριβώς θα έπρεπε να περιμένουμε κάποια σχετική κυκλοφορία σε φυσική μορφή. 

Το "Αργοσβήνεις Μόνη" γράφτηκε από τον Βασίλη Τσιτσάνη (μουσική και στίχοι) το 1947 και κυκλοφόρησε σε πλάκα γραμμοφώνου 78 στροφών, με ερμηνευτές την Ιωάννα Γεωργακοπούλου και τον Στελλάκη Περπινιάδη. Σε νεότερα χρόνια το επανέφερε στην επικαιρότητα η Αθηναϊκή Κομπανία, μέσω της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του Φώτη Μεσθεναίου Το Μινόρε Της Αυγής (1983, με 2η σαιζόν το 1984), ενώ μια ακόμα πιο νέα γενιά το έμαθε χάρη στη διασκευή των Imam Baildi (2014).

{youtube}a63AxzkT7YQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured