news.team

Η φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάθεται δίπλα στον Διονύση Σαββόπουλο και να ακούει τα όσα είχε να του πει ο Φοίβος Δεληβοριάς, έκανε τον γύρο των εγχώριων social media. Ωστόσο η συνάντηση κατέληξε σε ανοιχτή κόντρα, με το σωματείο δημιουργών ΑΣΜΑ 450+ να καταγγέλλει δημόσια τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για πολιτική εκμετάλλευσή της, ενόψει της θερμής εκλογικής περιόδου που ξεκινά.

Αρκετοί επώνυμοι καλλιτέχνες έδωσαν το παρών στο τραπέζι (πέρα από τους προαναφερόμενους, εκεί βρέθηκε ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Φοίβος Τασσόπουλος, ο Στάθης Δρογώσης, ο Φίλιππος Πλιάτσικας κ.ά.), θέλοντας να τα πουν από πρώτο χέρι στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πώς έχει η κατάσταση με τα πνευματικά δικαιώματα αυτή τη στιγμή, στον απόηχο του πολύκροτου σκανδάλου της ΑΕΠΙ.

Οι δημιουργοί ζήτησαν από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας την άμεση δημιουργία ενός νέου φορέα συλλογής των πνευματικών δικαιωμάτων, τον οποίο θα διοικούν οι ίδιοι, ακολουθώντας το παράδειγμα που ήδη έχουν θέσει πολλές άλλες χώρες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει ολόθερμα την πρόταση, εφόσον ο νέος φορέας δεν χρειαστεί την οικονομική ενίσχυση του κράτους για να λειτουργεί.

Στη συνέχεια, ωστόσο, η συνάντηση κατέληξε να γίνει προεκλογικό σποτ στον προσωπικό λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Twitter, ο οποίος δεν έχασε ασφαλώς την ευκαιρία να κατηγορήσει στο συνοδευτικό κείμενο τη νυν κυβέρνηση, ότι ενέτεινε την κρίση στο ελληνικό τραγούδι με τις παλινωδίες στην αντιμετώπιση του σκανδάλου της ΑΕΠΙ.

Κανείς ωστόσο από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση δεν είχε ενημερωθεί σχετικά ή δεν είχε δώσει συγκατάθεση για κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα το σωματείο ΑΣΜΑ 450+ να δημοσιεύσει δημόσια καταγγελία με τίτλο «Όχι στην Προεκλογική Χρήση της Αγωνίας των Δημιουργών», κατηγορώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για πολιτική εκμετάλλευση της συνάντησής τους. Αλλά και για διαστρέβλωση των γεγονότων, αφού, όπως γράφουν, είναι εκείνοι -και όχι αυτός, όπως λέει στο επίμαχο σποτ- που ζήτησαν τη συνάντηση, όπως έκαναν πριν λίγες ημέρες και με τη Φώφη Γεννηματά, αλλά και με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Ανάρτηση έκανε μάλιστα στο προσωπικό του Facebook και ο Φοίβος Δεληβοριάς, διασαφηνίζοντας πως ουδέποτε συμφώνησε στη χρήση της εικόνας του για προεκλογικούς σκοπούς.

Η εικόνα που επικράτησε μετά από όλα αυτά, όπως παραδέχτηκαν ανεπίσημα ακόμα και πηγές φιλικές προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν αυτή μιας κίνησης που γύρισε μπούμερανγκ, γενόμενη επικοινωνιακό σφάλμα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άργησε αρκετά να απαντήσει, κάνοντάς το τελικά με μια επιστολή, στην οποία εξέφραζε την «έκπληξή του» για τις αντιδράσεις, αποδίδοντας το όλο γεγονός σε φράση του που «πιθανώς παρεξηγήθηκε».

Ωστόσο στο μεταξύ αντέδρασε ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο οποίος έγραψε ότι «λυπάται πάρα πολύ» για την προεκλογική χρήση της συνάντησης εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας «να κατέβει άμεσα αυτό το σποτ» και διευκρινίζοντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αφενός ότι οι καλλιτέχνες «δεν είμαστε επαίτες», αφετέρου ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε ακαριαία για το θέμα και ενδιαφέρθηκε πραγματικά, «χωρίς να βγει στα κανάλια να το διαφημίσει». Η παρέμβαση κρίνεται ηχηρή, με δεδομένο ότι ο Σταύρος Ξαρχάκος πρόσκειται ιδεολογικά στη Νέα Δημοκρατία.

{youtube}brv87QVi3TY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured