news.team

Γεννημένη στα Γρεβενά, η Μαρία Παπαγεωργίου κυνήγησε την καλλιτεχνική της τύχη στην Αθήνα, κάνοντας την πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση το 2009, ως συμμετέχουσα στο άλμπουμ της Δανάης Παναγιωτοπούλου Homo Logotypous.

Μια δεκαετία αργότερα, μετρά 6 προσωπικούς δίσκους και θεωρείται από πολλούς ως ανανεωτική δύναμη στον έντεχνο ήχο της εποχής μας.

Τελευταία της μέχρι σήμερα δουλειά ήταν το ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ Αλληλογραφία (2018), όπου παρουσίασε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Πρόσφατα, όμως, επέστρεψε με ένα ολοκαίνουριο κομμάτι: το λένε "Δε Σε Είδα" και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Δε Σε Είδα" είναι σε μουσική και στίχους Σταύρου Ρουμελιώτη (που μας είναι γνωστός και από τους Usurum), ο οποίος υπογράφει και την ενορχήστρωση, ενώ συμμετέχει στην ηχογράφηση και ως μουσικός (κιθάρες, μπάσο, αλλά και πιάνο). Η ίδια η Παπαγεωργίου, πλην των φωνητικών, έπαιξε και τα τύμπανα, ενώ επιμελήθηκε και την παραγωγή. 

Το τραγούδι κυκλοφορεί ως digital single και είναι προπομπός ενός καινούριου δίσκου για την Παπαγεωργίου, για τον οποίον ακόμα δεν υπάρχουν άλλες επίσημες πληροφορίες.

Τη Δευτέρα επίσης 18 Μαρτίου, η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει και στις ζωντανές εμφανίσεις, κάνοντας πρεμιέρα στο club του Σταυρού Του Νότου. Θα βρίσκεται εκεί για συνολικά 4 Δευτέρες, πλαισιωμένη από τον Μιχάλη Βρέττα (βιολί), τη Σοφία Ευκλείδου (τσέλο), τον Ντίνο Μάνο (κοντραμπάσο), τον Κρίτωνα Μπελλώνια (τύμπανα), τον Σταύρο Ρουμελιώτη (κιθάρες) και τον Χρήστο Τόλη (πλήκτρα).

Ενόψει των συναυλιών αυτών, έδωσε και μια συνέντευξη στην Πέννυ Γέρου, την οποία θα βρείτε αύριο Παρασκευή 15 Μαρτίου στις σελίδες μας.

{youtube}7cPfAO1lqDg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured