Πίσω στο 2001, οι 2 By Bukowski έκαναν μεγάλη αίσθηση στο εγχώριο underground με το ντεμπούτο τους What A Long Strange Journey This Has Been (στην Poeta Negra), δίσκο που έκτοτε βρίσκεται σταθερά σε πολλές λίστες με τις καλύτερες αγγλόφωνες κυκλοφορίες στην Ελλάδα.

Η μπάντα -που είχε ξεκινήσει το 1998, από τη Θεσσαλονίκη- σιώπησε ύστερα από το Υzordderex (2005), αλλά 12 χρόνια μετά την επανέφεραν στα πράγματα ο Γιώργος Μαλαμίδης με τον Αχιλλέα Χαρμπίλα, λανσάροντας μάλιστα και ένα νέο single, το "Hot Summer" (Μάιος 2017).

Τώρα, οι 2 By Bukowski -οι οποίοι πλέον περιλαμβάνουν και τη Heike Raedeker στο μπάσο και στα φωνητικά- ανακοινώνουν ότι κλείνουν αυτόν τον πρώτο (όπως τον χαρακτηρίζουν) κύκλο της δισκογραφικής τους επιστροφής με το 3ο κατά σειρά τους single για λογαριασμό της Inner Ear, "Dead Man’s Lullaby": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Η πρώτη μορφή του κομματιού προέκυψε όταν ο Αχιλλέας Χαρμπίλας έπαιξε σε μια ακουστική κιθάρα μερικές μελωδίες ηπειρώτικων μοιρολογιών στο σπίτι της April Walz, μιας country τραγουδοποιού από την Καλιφόρνια. Εντυπωσιασμένη από την ατμόσφαιρα, εκείνη έγραψε στη συνέχεια τους στίχους, ενώ στο στούντιο επιστρατεύτηκε για ακόμα μία φορά η Kid Moxie (Ελένη Χαρμπίλα) για τα φωνητικά.

Το "Dead Man’s Lullaby" κυκλοφορεί από την Inner Ear σε 150 αριθμημένα βινυλιακά singles (7ιντσα). B-side είναι το "Jam Four", ένα ζωντανά ηχογραφημένο ηλεκτρονικό jam, το οποίο ηχογραφήθηκε με διαφορά λίγων ωρών στην Αθήνα και στο Λονδίνο.

{youtube}wqXwNoyf2ZA{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured