Ο Ψαραντώνης ξυπνά τον Τάλω

Ακούστε τη νέα του συνεργασία με τους Automaton

news.team
news.team

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα στιγμιότυπα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας είναι η διήγηση σχετικά με τον γιγάντιο φύλακα της Κρήτης Τάλω, τον οποίον είχε φτιάξει ο θεός Ήφαιστος από χαλκό ως δώρο στον βασιλιά Μίνωα. Μεταγενέστερα, βέβαια, εξηγήσαμε την εντυπωσιακή του παρουσία ως παλιά ηλιακή θεότητα της Φαιστού που την εποχή διάδοσης του Δωδεκάθεου έγινε ήρωας -αλλά στην ιστορία της επιστημονικής φαντασίας έμεινε ως η πρώτη αναφορά σε κάτι που με τους δικούς μας όρους μοιάζει με ρομπότ.

Τώρα, ο Τάλως «πρωταγωνιστεί» στο νέο άλμπουμ των Automaton, τόσο ως τίτλος (ο δίσκος λέγεται Talos), όσο και ως ήρωας του τραγουδιού "Talos Awakens", στο οποίο η εγχώρια doom metal μπάντα συνεργάζεται με τον Ψαραντώνη, για ένα αποτέλεσμα που πολλοί (όχι μόνο εντός συνόρων) κρίνουν ως εντυπωσιακό: μπορείτε να ακούσετε το κομμάτι μέσω Bandcamp, βρίσκοντας τον σχετικό player εδώ.

Το άλμπουμ Talos είναι η 2η ολοκληρωμένη κυκλοφορία των Automaton (οι οποίοι μετρούν φέτος 7 χρόνια ζωής) και κυκλοφορεί από τη Sound Effect Records.

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, το γκρουπ το παρουσιάζει ζωντανά στο Temple.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

Μετά από μια σεζόν, το Hulu ακυρώνει τη σειρά με την Zoë Kravitz.

Το φεστιβάλ έγινε την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου.

FEATURED TODAY

Στο τελευταίο του Incoming για τον Αύγουστο, ο Δημήτρης Λιλής κοιτά με απορία την επικαιρότητα και ψάχνει τη θέση των μουσικών σε αυτή.

Στο τελευταίο του Diggin' πριν τις διακοπές, ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το The Mosaic of  Transformation της Kaitlyn Aurelia Smith.

Η Τάνια Σκραπαλιώρη διάβασε το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Virginie Despentes που χτίζει ένα σύμπαν γεμάτο αντι-ήρωες και πολλή μουσική στο

Top