news.team

Από τις σημαντικές απώλειες που μέτρησε ο εγχώριος καλλιτεχνικός κόσμος μέσα στις γιορτές ο Θόδωρος Αντωνίου και ας μην είδε ποτέ το όνομά του να γίνεται αναγνωρίσιμο από το ευρύ κοινό. Η καταξίωσή του, ωστόσο, υπήρξε διεθνής -τόσο ως μαέστρου, όσο και ως πρωτοπόρου συνθέτη.

Θέλοντας λοιπόν να τιμήσει και έμπρακτα αυτό το σημαντικό αποτύπωμα, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» ανακοίνωσε την προκήρυξη υποτροφίας Σύνθεσης στη μνήμη του -άλλωστε ο Αντωνίου ήταν και τακτικό μέλος του Συλλόγου, στον οποίον φυλάσσεται μάλιστα και το αρχείο του, μετά από (εν ζωή) δωρεά του.

Λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, καθώς η υποτροφία αναμένεται να τρέξει για πρώτη φορά μέσα στο 2019. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τσεκάρουν τον σχετικό τομέα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου (εδώ).

Ο Σύλλογος λειτουργεί από το 1953, όταν και ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της διάσημης λυρικής τραγουδίστριας Αλεξάνδρας Τριάντη (η οποία διατέλεσε και πρώτος Πρόεδρος, ως το 1977), του μετέπειτα Υπουργού Δημοσίων Έργων Λάμπρου Ευταξία και του Χρήστου Δ. Λαμπράκη.

{youtube}DWbFbuAy8H8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured