Μία από τις καλύτερές του παραστάσεις τα τελευταία χρόνια παρουσίασε πρόσφατα σε διάφορα σημεία ο Σταμάτης Κραουνάκης, φέρνοντας σε επαφή το κοινό με το τελευταίο του εγχείρημα: μελοποιήσεις στο ποιητικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Τώρα, λοιπόν, έρχονται και οι στούντιο ηχογραφήσεις, δείγμα γραφής των οποίων είναι το βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε η Ηρώ Δράκου για το τραγούδι "Κασίντα Των Σκούρων Περιστεριών": μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Η "Κασίντα Των Σκούρων Περιστεριών" λειτουργεί ως promo για τον δίσκο Duende: Τα Τραγούδια Του Λόρκα, ο οποίος κυκλοφορεί σε βιβλίο/CD από τη Λυχνία, την MLK και την Άπαρσι.

Οι μεταφράσεις ανήκουν στον ποιητή Ανδρέα Αγγελάκη, ενώ στο βιβλίο φιλοξενούνται κείμενα τόσο του ίδιου του Λόρκα, όσο και γνωστών εγχώριων δημοσιογράφων (Κώστας Γεωργουσόπουλος, Δημήτρης Ν. Μανιάτης, Αντώνης Μποσκοΐτης κ.ά.).

Σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων, ο φετινός κύκλος του Duende κλείνει με 6 παραστάσεις στο νεοκλασικό φουαγιέ Α του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με το φως των κεριών και με φυσικό ήχο (Τετάρτη 17, Πέμπτη 18, Παρασκευή 19, Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Οκτωβρίου).

{youtube}dma9epF8sUE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured