Καθώς έληγε για όλους η θερινή σαιζόν, η πρώτη μεγάλη μουσική συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα αφιερώματα που ανακοινώνονταν το ένα μετά το άλλο: γιατί έτσι, αν θα τραβήξουν, αν δεν θα τραβήξουν.

Ως τώρα, πάντως, μπορούμε να πούμε ότι ο κόσμος γενικά ανταποκρίθηκε. Και ειδικά στο αφιέρωμα «Η Επόμενη Γενιά» που έχει στήσει ο ραδιοφωνικός σταθμός Μέντα στο Ηρώδειο για την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω, με αποτέλεσμα να γίνει sold-out γρήγορα και ήδη να είναι πολλοί όσοι αναζητούν κάποιο εισιτήριο στα social media, με μερικούς μάλιστα να ζητούν να γίνει και 2η μέρα.

Το αφιέρωμα μαζεύει πολλούς δημοφιλείς ερμηνευτές από την επόμενη του Μητροπάνου γενιά -εξού και ο τίτλος. Μόνο η Χάρις Αλεξίου, η οποία συμμετέχει τιμητικά, προέρχεται από τη δική του. Ανάμεσα στα υπόλοιπα ονόματα βρίσκουμε τον Φοίβο Δεληβοριά, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Κωστή Μαραβέγια, τον Πάνο Μουζουράκη, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Λάκη Παπαδόπουλο, τη Φωτεινή Βελεσιώτου, τον Δημήτρη Μπάση, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος πέθανε τον Απρίλιο του 2012 στα 64 του χρόνια. Παρά το ότι η χώρα μας διήνυε τότε ιδιαίτερα μαύρες μέρες, η λαϊκή συγκίνηση έφερε στην κηδεία του 45.000 κόσμου.

{youtube}6IIG1i2GDw4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured