Το 1ο Μουσικό Showcase που διοργανώνεται στη χώρα μας φιλοδοξεί να φέρει κάτι από τα ανάλογα διεθνή events, αλλά και να προσφέρει ευκαιρίες ανάδειξης σε νέα μουσικά ταλέντα, δημιουργώντας έδαφος συνεργασιών με φεστιβάλ του εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε σόλο καλλιτέχνες, συγκροτήματα και μουσικούς παραγωγούς, στους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία να δειγματίσουν τη δουλειά τους μέσω συναυλιών και workshops σε αναγνωρισμένους παράγοντες της παγκόσμιας βιομηχανίας (επιμελητές φεστιβάλ, υπεύθυνοι  πολιτιστικών φορέων, εκπρόσωποι δισκογραφικών εταιρειών, δημοσιογράφοι).

Το showcase θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, από τις 22 ως τις 25 Νοεμβρίου και η διοργάνωση ανακοίνωσε αυτές τις μέρες τους 20 συνολικά εγχώριους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος σε αυτό, διευκρινόζοντας ότι δέχτηκε πλήθος αιτήσεων, «που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία».

Η κριτική επιτροπή αξιολόγησε όλες τις αιτήσεις με βάση τη δισκογραφία, τη σκηνική παρουσία, την τεχνική κατάρτιση, την αυθεντικότητα σε μουσική και στίχο, την καινοτομία (στον ήχο, στην σκηνική παρουσία, στον πειραματισμό, στη μίξη ειδών μουσικής), το βιογραφικό (συμμετοχές σε φεστιβάλ, συναυλίες, openings) και την εξωστρέφεια.

Η εικοσάδα είναι η εξής (με αλφαβητική σειρά):

Angelika Dusk    
Baildsa    
Cheek Βy Jowl      
Daphne Αnd Τhe Fuzz      
Inner Sail      
lotaphi    
Koza Mostra      
L.O.U.D.   
Loxandra Ensemble    
Magnanimus Trio   
Mary’s Flower Superhead
M.A.T.E.   
Reggetiko Project      
Someone Who Isn’t Me      
Stringless    
Wolfy Funk Project    
Yako Trio    
Πολυφωνικό σχήμα «Διώνη»      
Ηλιοδρόμιο      
Μίμης Νικολόπουλος      

Ανακοινώθηκαν επίσης και 5 επιλαχόντες, με σειρά προτεραιότητας:

Paulus Quintet
Colour For A Rebel
Least Concern
Ρέπλικα
Θανάσης Καραμίντζιος

{youtube}1gnwujXDh6c{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured