Ένα ωραίο καλοκαιρινό πρωινό, κάπου στη νότια Κρήτη, 3 ντόπιοι βλέπουν καθώς οδηγούν έναν Γερμανό τουρίστα στην άκρη ενός γκρεμού. Δεν αντιλαμβάνονται ότι απλά θαυμάζει τη θέα προς το Λιβυκό Πέλαγος και νομίζουν ότι θέλει να αυτοκτονήσει. Τον παίρνουν λοιπόν μαζί και τον πάνε στο χωριό τους.

Εκεί, ο τουρίστας χαλαρώνει και αρχίζει να απολαμβάνει την κρητική φιλοξενία έστω κι αν στο σπίτι δεν υπάρχει κανείς που να μιλάει αγγλικά. Βλέπει μάλιστα και μια γαλανομάτα κοπέλα, που κάνει το ενδιαφέρον του για την όλη φάση ακόμα μεγαλύτερο.

Κάπου εκεί, στο τραπέζι, είναι και ο Ψαραντώνης, που πριν πιάσει τη λύρα πειράζει τον πρωταγωνιστή μας, ρωτώντας τον «τη Μέρκελ, ίντα την έχεις;». Το τι γίνεται στη συνέχεια, με αποτέλεσμα ο τουρίστας μας να το σκάσει από το παράθυρο και να χαθεί τρέχοντας, θα σας αφήσουμε να το δείτε μόνοι σας στον παρακάτω σύνδεσμο. Το σχετικό βίντεο έχει ήδη γίνει viral.

Το βίντεο αυτό είναι ουσιαστικά σποτάκι για τον φετινό Ημιμαραθώνιο Κρήτης, που θα διεξαχθεί στις 7 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι (νομός Ηρακλείου), για 4η συνεχή χρονιά. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να ανατρέξουν εδώ.

Το κλιπ σκηνοθέτησαν ο Αλέξανδρος Χατζηπαναγιώτης με τον Μαρίνο Παναγιωτάκη. Τον τουρίστα παίζει ο Matthias Deininger, τον παππού ο Γιάννης Ατζιτζικάκης και τη φοβερή γιαγιά ενσαρκώνει η Ελένη Βλαστού. Τον Ψαραντώνη πλαισιώνουν στα λαούτα ο Γιώργης Μανωλάκης με τον Βασίλη Ξυλούρη, ενώ τα κομμάτια που ακούγονται είναι τα "Όλος Ο Κόσμος Θάλασσα" των Γιώργη Φασουλά & Κώστα Καλλέργη και τα "Ο Δίας" και "Πεντοζάλια", αμφότερα του Ψαραντώνη.

Σπέσιαλ μνεία γίνεται μάλιστα στα credits και στο αυτοκίνητο το οποίο βλέπουμε στην αρχή, ευγενική παραχώρηση του Μανώλη Μεταξάκη. Μόνο που οι συντελεστές τον ενημερώνουν ότι θα το κρατήσουν να μαζέψουν και τις ελιές και μετά θα του το επιστρέψουν!

Τα γυρίσματα έγιναν στον Άγιο Νικήτα της νότιας Κρήτης και στο χωριό Χουμέρι, ενώ το σπίτι όπου στήθηκε το τραπέζι βρίσκεται στο Αρκαλοχώρι.

{youtube}ZW2s7-ZF5Wc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured