news.team

Η ετήσια Ημέρα Δισκοπωλείων (Record Store Day) έχει θεσπίσει πια τη δική της «παράδοση», αυτήν της κυκλοφορίας σπέσιαλ εκδόσεων, που όπως έχει αποδειχθεί γίνονται ανάρπαστες ανάμεσα στους μουσικόφιλους.

Ακολουθώντας το πνεύμα αυτό, η A Man out of A Man του Στυλιανού Τζιρίτα έβγαλε το 2017 τη συλλογή Δ.Ε.Μ. με καλλιτέχνες όπως ο Κωστής Δρυγιανάκης, ο Αντώνης Λιβιεράτος, ο Big Fat Lips, η Pina Bounce και ο Sister Overdrive, σε κώδικα old school, όπου η εγγραφή του κάθε αντιτύπου είχε γίνει σε παλιομοδίτικο διπλό deck.

Για τη φετινή Ημέρα (Σάββατο 21 Απριλίου), η A Man out of A Man προτείνει μια κυκλοφορία, πάντα σε κασέτα (αποκλειστικά), που φέρνει πλάι-πλάι δύο πολύ ιδιαίτερους Έλληνες καλλιτέχνες.

Την Πλευρά Α επωμίζεται λοιπόν ο Blend Mishkin (κατά κόσμον Γιώργος Μαντάς), ο οποίος ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και καθιερώθηκε τόσο με τις δικές του δισκογραφικές δουλειές, όσο και με τις συνεργασίες του, για την άνεσή του με την ευρεία παλέτα του ήχου της Καραϊβικής (reggae, dub, ska, dancehall κτλ.).

Στη Β Πλευρά βρίσκουμε τον Φώτη Σιώτα: έναν μουσικό που δεν περιορίζεται να ντύνει ηχογραφήματα καταξιωμένων δημιουργών (Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Αγγελάκας κ.ά.), αλλά έχει περάσει πλέον επιτυχώς και στον χώρο της προσωπικής έκφρασης, μέσω της δημιουργίας των Sancho 003 και μέσω της συμμετοχής του στους Σωτήρες.

Η κασέτα θα έχει τίτλο Mishkin vs Siotas και θα βγει σε αυστηρώς περιορισμένα αντίτυπα. Ακολουθώντας δε την παράδοση της περσινής Record Store Day δεν θα υπάρχει ηλεκτρονική πώληση, παρά μόνο αυτή της κασέτας.

Πληροφορίες Ηχογράφησης:

Α Πλευρά

Blend Mishkin - In Real Life Riddim pt1 & 2: Money
*Παραγωγή / Blend Mishkin
*Κιθάρες: Δημήτρης Ντάσιος
*Keyboards: Von Loopen
*Κλαρινέτο: Κώστας Φόρτσας
*Μπάσο, Drum Programming: Blend Mishkin

Β Πλευρά

Φώτης Σιώτας - Δεντρί
*Φώτης Σιώτας - σύνθεση/βιολί
*Ηχογράφηση - Στούντιο Fabrica / Στέφανος Κωντσαντινίδης

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured