φωτογραφία: Θάνος Λαΐνας

«Μη ρωτάς που ξημερώνω
γιατί στο χω πει
ποτέ φωλιά δε φτιάχνει
το μοναχό πουλί»

"Στους Δρόμους Μέσα" λέγεται το νέο τραγούδι του Μίλτου Πασχαλίδη, το οποίο κυκλοφόρησε ψηφιακά από το Όγδοο πριν λίγες μέρες -μπορείτε να το ακούσετε αμέσως παρακάτω σύνδεσμο.

{youtube}U04dATi8VCY{/youtube}

Το κομμάτι δεν προέρχεται από τις Περσείδες, τελευταίο μέχρι στιγμής δίσκο του Πασχαλίδη (2016), αλλά είναι καινούριο, γραμμένο από τον Χρήστο Παπαδόπουλο (μουσική) και τον Νίκο Αναγνωστάκη (στίχοι) για το soundtrack που έφτιαξε ο Παπαδόπουλος για την ταινία του Σταύρου Μαρκίδη Ο Θησαυρός, που αναμένεται να κυκλοφορήσει από το Όγδοο τον Δεκέμβριο, όταν θα βγει και το φιλμ στους κινηματογράφους.

Την ενορχήστρωση συνυπογράφουν ο συνθέτης με τον Σταμάτη Χρήστου.

Στο μεταξύ ο Πασχαλίδης έχει έτοιμο κι έναν νέο προσωπικό δίσκο με τίτλο Τραγούδια Που Ζούνε Λαθραία, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα από την Cobalt.

Ως προπομπός, δόθηκε στη δημοσιότητα το τραγούδι "Στις Ξερολιθιές", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος του κειμένου.

Οι "Ξερολιθιές" είναι μουσική παραλλαγή του Μάριου Τόκα στο παραδοσιακό κυπριακό τραγούδι "Τέσσερα Και Τέσσερα", επενδυμένη με στίχους του Άλκη Αλκαίου.

Πρόκειται για κομμάτι ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα, που όμως ο Πασχαλίδης ερμηνεύει σε κάθε του συναυλία εδώ και 3 χρόνια, όντας έτσι πολύ γνώριμο στους fans του, οι οποίοι αδημονούσαν για τη στούντιο εκτέλεσή του.

{youtube}OL9V3insAUw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured