news.team

Διαγωνισμό για όσους ασχολούνται με το ρεμπέτικο τραγούδι προκήρυξε ο Σύλλογος των Φίλων της Μουσικής, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός του για τη διάδοση της ελληνικής μουσικής και τη στήριξη των νέων.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σε μεμονωμένους καλλιτέχνες, όσο και σε κομπανίες, από όλη την Ελλάδα -το ηλικιακό όριο είναι τα 35 χρόνια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 31 Μαΐου 2017. Ως συμμετοχή λογίζεται η αποστολή της συμπληρωμένης ηλεκτρονικής αίτησης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής (www.sfm.gr). Μαζί, θα πρέπει να υπάρχει και οπτικοακουστικό δείγμα της δουλειάς των συμμετεχόντων, αποτελούμενο από 2 ρεμπέτικα τραγούδια, συνολικής διάρκειας έως 10 λεπτών.

Τις αιτήσεις και τα οπτικοακουστικά δείγματα των υποψηφίων θα εξετάσει πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη από καταξιωμένους μουσικούς και καλλιτέχνες. Όσοι επιλεγούν στην πρώτη αυτή αξιολόγηση, θα κληθούν να συμμετάσχουν στην τελική ακρόαση, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου 2017, με κριτές την ίδια πενταμελή επιτροπή, σε χώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η ακριβής ημερομηνία της ακρόασης θα ανακοινωθεί εγγράφως στους ενδιαφερομένους, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους με φυσικό ήχο, χωρίς ηχητική ενίσχυση.

Κατόπιν, όσοι τελικά επιλεγούν, θα λάβουν ως βραβείο ένα συμβολικό χρηματικό έπαθλο και θα συμμετάσχουν σε δύο άρτια προετοιμασμένες μουσικοθεατρικές παραστάσεις που θα διοργανώσει ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 4 και 5 Νοεμβρίου, 2017. Οι παραστάσεις τελούν υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου και των συνεργατών της και θα πλαισιωθούν με ηθοποιούς και χορευτές επιλογής των διοργανωτών.

{youtube}KpSioh2P8Ps{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured