Στις 20 Απριλίου συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από την έναρξη της δίκης κατά της Χρυσής Αυγής, δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και προχωρά καθημερινώς, έστω κι αν δεν απασχολεί τα περισσότερα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ειδησεογραφικών sites.

Απέναντι σε αυτήν την εικόνα, που δείχνει να δικαιώνει τους φόβους ότι οι εν γένει κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της χώρας μας έχουν καταστεί ευνοϊκές για μια επώδυνη αναβίωση του Ναζισμού, η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα διοργανώνουν μεγάλη εκδήλωση στο Gagarin (Λιοσίων 205, κοντά στο μετρό/ΗΣΑΠ Αττική) -αυτήν την Κυριακή 7 Μαΐου στις 20.00 (αυστηρά), με είσοδο ελεύθερη (θα υπάρχει κουτί εθελοντικής οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Gagarin έκανε δωρεάν παραχώρηση του χώρου του, ενώ οι καλλιτέχνες που πρόκειται να εμφανιστούν ζωντανά (MC Yinka, Sadomas, Radiosol και Δημήτρης Πουλικάκος & Σπυριδούλα) θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς. Οι Villagers Of Ioannina City δεν θα μπορέσουν τελικά να δώσουν το παρών, λόγω υποχρεώσεων.

Εκτός από το μουσικό σκέλος, η βραδιά θα φιλοξενήσει προβολές με στοιχεία κατά της Χρυσής Αυγής τα οποία έχουν ήδη παρουσιαστεί στο δικαστήριο, ενώ θα γίνουν και σχετικές ομιλίες/συζητήσεις. Οι θεματικές είναι οι εξής:

- Πώς και γιατί ξεκίνησαν οι διώξεις
Ελευθερία Τομπατζόγλου (πολιτική αγωγή για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα)

- Από το πεζοδρόμιο στη Βουλή
Θανάσης Καμπαγιάννης (πολιτική αγωγή για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες)

- Η θεσμική ανοχή-προνόμιο της Χρυσής Αυγής
Χρύσα Παπαδοπούλου (πολιτική αγωγή για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα)

- Πώς μια εγκληματική οργάνωση λειτουργει σαν κόμμα
Κώστας Παπαδάκης (πολιτική αγωγή για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες)

- Οι συνθήκες διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής
Ελευθερία Κουμάντου (Golden Dawn Watch)

- Η ποινική αντιμετώπιση του φασισμού/ρατσισμού: όπλο της δημοκρατίας
Κωστής Παπαϊωάννου (πρώην γ.γ. Υπουργείου Δικαιοσύνης αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα)

Η εκδήλωση εστιάζει και στην 30ετή δράση της Χρυσής Αυγής, από τη σύστασή της το 1985 ως τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν το 2015, με την παράλληλη απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Ως ενδιάμεσες ημερομηνίες-σταθμοί ορίζονται το 1998 (επίθεση υπό τον Περίανδρο στα δικαστήρια της Ευελπίδων), 2008 (επίθεση στο στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα), 2011 (πολυήμερο πογκρόμ κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, με έναν νεκρό) και το 2012 (απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Αιγυπτίων αλιεργατών).

{youtube}1snlxCvBuyc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured