10 χρόνια συμπληρώνει φέτος ο θεσμός της Ημέρας των Δισκοπωλείων (Record Store Day), ο οποίος γίνεται αντικείμενο εορτασμών και στη χώρα μας, αυτό το Σάββατο, 22 του Απρίλη.

Μεγάλη γιορτή αναμένεται να γίνει στο Six d.o.g.s. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι), από τις 12 το μεσημέρι ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, με είσοδο ελεύθερη.

Πιο συγκεκριμένα, στις 12 ανοίγει το Project Space, το οποίο θα μεταμορφωθεί σε pop up δισκάδικο, γεμίζοντας με βινύλια, CD, κασέτες, αφίσες και t-shirts από τις αγαπημένες μας ελληνικές μπάντες και δισκογραφικές. Φέτος συμμετάσχουν οι παρακάτω δισκογραφικές (αλφαβητικά):

A Man out of A Man
Analogue
Archangel
Cast-A-Blast
CTS
Inner Ear
Isigude Records
KLIK Records
Lower Parts/Helikon
Λουβάνα
Ntrop
Revolt!
six d.o.g.s records
United We Fly

συν τα δισκοπωλεία Kasseta Records και Habeat, καθώς και δεκάδες ανεξάρτητοι καλλιτέχνες.

Από τις 12, επίσης, θα ξεκινήσουν τα DJ sets στον χώρο, με τα decks να καταλαμβάνονται διαδοχικά από τους:

12.00-13.30 KY
13.30-15.00 Mr Z
15.00-16.30 Discojuice
16.30-18.00 Black Athena
18.00-19.00 DJ Freestone

Στις 19.00 θα παίξει live ο Λευτέρης Μουμτζής (J.Kriste Master of Disguise, Trio Tekke κ.ά.), ο οποίος εδώ και έναν χρόνο περίπου έχει ταξιδέψει σε Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία περιοδεύοντας τον δίσκο του Now Happiness. Στις 20.00 θα τον διαδεχθεί επί σκηνής ο πολυπράγμων King Elephant, για ένα ωριαίο set βασισμένο στις ανησυχίες που δεν εκφράζει συνήθως καθήμενος στο drum kit των Baby Guru.

Στο gig space του Six d.o.g.s. θα φιλοξενηθεί φέτος (από τις 15.00 ως τις 17.00) μια ανοιχτή συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής δισκογραφίας. Συντονιστές θα είναι ο Παναγιώτης Μένεγος και ο Μάκης Παπασημακόπουλος, ενώ συμμετέχουν οι: NTEIBINT, Larry Gus, Lee Burton, Morah, BnC The Disco Vampire, Kill Emil, The Callas, Στυλιανός Τζιρίτας & Sugahspank! 

To βράδυ, στον ίδιο χώρο, θα παίξουν live οι Bonnie Nettles (21.30-22.30) και οι Noise Figures (22.30-00.00).

Εντωμεταξύ στο μπαρ Ρινόκερως (Ασκληπιού 22, Εξάρχεια) θα φιλοξενηθεί φέτος το Blackspin Records, για 3η συνεχή χρονιά. Από τις 12 το μεσημέρι ως και πολύ αργά το βράδυ, ο επάνω όροφος του μπαρ θα μετατραπεί σε δισκοπωλείο, στα ράφια του οποίου θα φιλοξενούνται αποκλειστικές εκδόσεις για την Ημέρα Δισκοπωλείων 2017, καθώς και όλος ο κατάλογος του www.blackspin.gr με έκπτωση 10% & προσφορές έως 40% για περισσότερους από 200 τίτλους. Στα δε decks του μαγαζιού θα βρεθούν διάφοροι DJs, με μόνο όρο να διαλέξουν μουσικές από τα βινύλια της δισκοθήκης τους.
 
Στον Μουσικό Ιανό -σε Αθήνα (Σταδίου 24), αλλά και σε Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 7)- από τις 9 το πρωί έως και τις 8 το απόγευμα, οι λάτρεις του βινυλίου θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν ανάμεσα σε 1.500 τίτλους, επιλεγμένες συλλεκτικές εκδόσεις και δίσκους σε αποκλειστική διάθεση: στα 5 βινύλια, ο Μουσικός Ιανός θα κάνει το 1 δώρο, προσφορά που ξεκινά στη φετινή Ημέρα Δισκοπωλείων, μα επεκτείνεται ως 30 Απριλίου (με τη σημαντική υποσημείωση ότι δεν ισχύει για online αγορές).

Τέλος, στην ελληνική Ημέρα Δισκοπωλείων μετέχουν και τα καταστήματα Public όλης της χώρας, ενώ μπορείτε να βρείτε πλήρη λίστα εγχώριων συμμετεχόντων εδώ

{youtube}egdUzVlEZDw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured