Αναστασία Τουρούτογλου

Υπεύθυνη για μερικές από τις πιο όμορφες τομές που ακούσαμε στην ελληνική δισκογραφία μεταξύ εγχώριου ρεπερτορίου και Δυτικής ποπ (Στη Λίμνη Με Τις Παπαρούνες, 1993) ή ηλεκτρονικής μουσικής (Υφαντόκοσμος, 1997 & Ηχοτρόπια, 1999), η Κρίστη Στασινοπούλου σταδιοδρομεί εδώ και κάποια χρόνια στο τεραίν των world ήχων με τον σύντροφό της στην τέχνη και στη ζωή, Στάθη Καλυβιώτη. Και, παρότι το κοινό «εντός των τοιχών» παραμένει μικρό, διεθνώς τα πάνε πολύ καλά.

Ο νέος τους δίσκος ΝΥΝ ανακατεύει τις δημοτικές μας παραδόσεις και τα ρεμπέτικα με ψυχεδελικό rock, punk μνήμες (ο Καλυβιώτης υπήρξε άλλωστε μέλος στους Ανυπόφορους στα 1980s) και electronica και ήδη κατέκτησε το νούμερο 4 στα world charts της Ευρώπης.

Το άλμπουμ βγήκε από τη βρετανική δισκογραφική Riverboat και κυκλοφορεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο από τη Rockarolla του Ηλία Ασλάνογλου.

Στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γεύση, ακούγοντας το άτυπο πρώτο single "Ουδέν Οίδα", φιλμαρισμένο σε μια πρόβα, με τον Σόλι Μπαρκή στα κρουστά και τον Ντίνο Ζούμπερη στο μπάσο.

{youtube}3hDEXCvmSD0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured