Αναστασία Τουρούτογλου

Με πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο είχε τιμωρηθεί ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, για εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ τα οποία φέρεται να μετέφερε σε λογαριασμούς στην Κύπρο κατά τη διετία 2010-2011, όταν δηλαδή πρωτοέγινε αισθητή η Κρίση στη χώρα μας.

Το πρόστιμο του είχαν επιβάλλει οι φορολογικές αρχές, ενώ επιπλέον ο δημοφιλής τραγουδιστής βρέθηκε αντιμέτωπος και με την κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος, το οποίο πλέον είναι ποινικό αδίκημα στην Ελλάδα.

Με το τελευταίο δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει, αφού εκκρεμεί ξεχωριστή απόφαση. Με τη νυν απόρριψη πάντως του προστίμου για τα επίμαχα εμβάσματα από το Διοικητικό Εφετείο, δείχνει να ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη απαλλαγή του.

Μάλιστα, όχι μόνο ακυρώνεται το πρόστιμο σε βάρος Χατζηγιάννη, μα η εφορία καλείται να του επιστρέψει και 700.000 ευρώ.

«Μόνη μου ελπίδα είναι η απόφασή σας. Έχω πληγεί ανεπανόρθωτα με διάφορους τρόπους από αυτήν την υπόθεση. Θέλω μόνο να σας πω ότι σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν», είπε ο Χατζηγιάννης στους εφέτες. Οι οποίοι και δέχτηκαν τη συλλογιστική των συνηγόρων του, μετά τον εκ νέου έλεγχο όλων των σχετικών παραστατικών.

{youtube}gozxtZUkZhQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured