Αναστασία Τουρούτογλου

Παράταση μέχρι τις 15 Μαρτίου αποφάσισε να δώσει το ισπανικό σωματείο "Κόσμος Εν Αρμονία" στον διαγωνισμό πιάνου τον οποίον έχει προκηρύξει για Έλληνες σολίστ, με έπαθλο το μεγάλο βραβείο Τζίνα Μπαχάουερ.

Την οργανωτική στήριξη του Διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προσφέρει ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής. Πρόεδρος του "Κόσμος Εν Αρμονία" είναι η πριγκίπισσα Ειρήνη, κόρη του Παύλου και της Φρειδερίκης και αδερφή του τέως βασιλιά μας, Κωνσταντίνου Β΄.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε Ελληνίδες και Έλληνες σολίστ, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, που βρίσκονται στο μεταβατικό στάδιο τελειοποίησης των σπουδών τους και έναρξης της σταδιοδρομίας τους.

Το Σωματείο θα χρηματοδοτήσει τις σπουδές του νικητή του Διαγωνισμού στο εξωτερικό για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και θα προωθήσει τις πρώτες του εμφανίσεις στην Ελλάδα και την Ισπανία. Στο Διαγωνισμό δεν μπορούν να λάβουν μέρος υποψήφιοι που λαμβάνουν υποτροφία για το ίδιο διάστημα από άλλο φορέα.
 
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο κύκλους. Για τη συμμετοχή τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει μέχρι τις 15 Μαρτίου αίτηση συμμετοχής και ένα CD με το καθορισμένο πρόγραμμα του πρώτου κύκλου. Μετά την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων από την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, όσοι προκριθούν θα κληθούν να συμμετάσχουν σε ακρόαση που θα διεξαχθεί, κεκλεισμένων των θυρών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ Α’ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

O Διαγωνισμός απευθύνεται σε Ελληνίδες και Έλληνες σολίστ, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, οι οποίοι βρίσκονται στο μεταβατικό στάδιο τελειοποίησης των σπουδών τους και έναρξης της σταδιοδρομίας τους. Η αξιολόγηση των υποψηφίων σε όλες τις φάσεις του Διαγωνισμού έχει ανατεθεί σε τριμελή Κριτική Επιτροπή επιφανών καλλιτεχνών, οι οποίοι εισηγούνται σχετικά στο Δ.Σ. του Σωματείου «Κόσμος εν Αρμονία».

Για να συμμετέχουν στο Διαγωνισμό, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2016:

α)  Αίτηση συμμετοχής τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
β)  Ηχογραφημένο CD με το πρόγραμμα του πρώτου κύκλου

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΟΣ

Οι υποψήφιοι παρακαλούνται να υποβάλουν σε ένα φάκελο, με τη σειρά που αναγράφονται, τα πιο κάτω δικαιολογητικά σε 2 αντίτυπα (απλά αντίγραφα), καθώς και ηχογραφημένο CD με το καθορισμένο πρόγραμμα σε 5 αντίτυπα.

1) Αίτηση συμμετοχής στο Διαγωνισμό συμπληρωμένη ευανάγνωστα στα αγγλικά (Να επισυνάπτεται φωτογραφία)
2) Δακτυλογραφημένο βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου στα αγγλικά σύντομο και περιεκτικό (σε μία σελίδα Α4), στο οποίο να αναφέρονται πληροφορίες για τις μουσικές του σπουδές, τις υποτροφίες και τα βραβεία που τυχόν έχει λάβει μέχρι σήμερα, τυχόν δημόσιες εμφανίσεις του καθώς και οι προοπτικές σπουδών του στο εξωτερικό για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017
3) Aντίγραφο Διπλώματος Πιάνου ή Βαθμολογία τελευταίου έτους σπουδών και αντίγραφα άλλων μουσικών πτυχίων (σε φωτοτυπίες Α4)
4) Πιστοποιητικά καλής γνώσης ξένων γλωσσών
5) Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητος (δύο όψεων)
6) Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου στα ελληνικά (με επικύρωση της υπογραφής) που να δηλώνει προς το Ισπανικό Σωματείο «Κόσμος εν Αρμονία» ότι α) όλα τα στοιχεία που καταθέτει είναι ακριβή και β) δεν έχει εξασφαλίσει ούτε θα λάβει υποτροφία από άλλο φορέα για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά και τα CD των υποψηφίων με την ένδειξη «ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΖΙΝΑ ΜΠΑΧΑΟΥΕΡ» θα πρέπει να αποσταλούν με courier ή απλό ταχυδρομείο (όχι συστημένα) ή να κατατεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 115 21), ώστε να έχουν παραληφθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου από τη Γραμματεία του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Για περισσότερες πληροφορίες: Τ. 210 72 82 566 (ώρες 10:00-16:00) κα Β. Πυλαρινού,  Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ

Για τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό, οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν μαζί με την αίτησή τους ένα ηχογραφημένο CD με το πιο κάτω πρόγραμμα σε 5 αντίτυπα. Το όνομα και το πρόγραμμα κάθε υποψηφίου θα πρέπει να αναγράφεται σε κάθε ένα από τα αντίτυπα του CD.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α' ΚΥΚΛΟΥ

1)  J.S. BACH:  Ένα πρελούδιο και φούγκα (με 3 ή 4 φωνές) από το «Καλά Συγκερασμένο Κλειδοκύμβαλο»

2)  W.A. MOZART:  Φαντασία σε ντο ελάσσονα, Κ.V. 475

3) Ένα έργο, ή μέρος έργου, επιλογής του υποψηφίου, διάρκειας έως 12 λεπτών, από συνθέσεις των Chopin, Liszt, Schumann, Brahms, Ravel, Bartok, Stravinsky, Debussy, Prokofiev, Shostakovich, Scriabin.

ΑΚΡΟΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μετά την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων, όσοι υποψήφιοι επιλεγούν για να λάβουν μέρος στον τελικό κύκλο του Διαγωνισμού, θα ειδοποιηθούν εγκαίρως  να προσέλθουν σε ακρόαση, που θα πραγματοποιηθεί, κεκλεισμένων των θυρών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Για την ακρόαση, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν προετοιμάσει το πιο κάτω πρόγραμμα :

1)    L. V. BEETHOVEN:    Μία από τις Σονάτες από το έργο 27 αρ.1 μέχρι και το έργο 57 (εκτός από το έργο 49 αρ.1 και 2)

2)    Ένα ρομαντικό έργο επιλογής του υποψηφίου, διάρκειας έως 15 λεπτών, από συνθέσεις των Chopin, Liszt, Schumann, Brahms.

3)    Ένα έργο του 20ου αιώνα επιλογής του υποψηφίου, διάρκειας έως 15 λεπτών, από συνθέσεις των Ravel, Bartok, Stravinsky, Debussy, Prokofiev, Shostakovich, Scriabin.

Το έργο (ρομαντικό ή σύγχρονο) που θα παρουσιάσουν οι υποψήφιοι κατά την ακρόαση μπορεί να είναι το ίδιο με εκείνο που θα έχουν ηχογραφήσει στο CD του πρώτου κύκλου.

{youtube}phMG1NtBnN0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured