Αναστασία Τουρούτογλου

 

Τον Ιούλιο του 2003, ο πολύ-βραβευμένος συνθέτης Δημήτρης Κατής συνέθεσε ένα κομμάτι με αναγεννησιακές αλλά και baroque καταβολές και το ονόμασε "Magnificent Louis" (o Μεγαλοπρεπής Λουδοβίκος), το οποίο συμπεριελήφθη στο άλμπουμ Real Epic, που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά στην Αμερική.

13 χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2015, έγινε εκ νέου η ηχογράφηση με σπουδαίους μουσικούς από τη Λυρική Σκηνή, Κρατική Ορχήστρα, Μέγαρο Μουσικής και φυσικά από τους Εξόριστους. Στο κομμάτι προστέθηκαν οι στίχοι που έγραψε ο Κατής για φωνητικά οπερατικά, tenor και mezzo-soprano. Προστέθηκε επίσης και τσέμπαλο. Στα φωνητικά ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός -γιός τους αειμνήστου John Modinos και lead vocalist βεβαίως των Εξόριστων. 

Επιστρέφοντας από την Αμερική, ο Κατής ηχογράφησε το κομμάτι ζωντανά στον Β’ όροφο του Architecture Rock Café στις 26 Απριλίου στην Αθήνα και πήραν μέρος οι: Αντώνης Χανιώτης – βιολί (Λυρική Σκηνή / Ακροπόλ), Καίτη Πάντζαρη – τσέλο, Έλλη Δαδήρα – κόντρα μπάσο (Λυρική Σκηνή/Κρατική Ορχήστρα Αθηνών/Μέγαρο Μουσικής Αθηνών),  mezzo φωνητικά και 2ο τσέλο, η Κασσάνδρα Δημοπούλου και στο τσέμπαλο ο Στέλιος Μαργαριτόπουλος (ο κημπορντίστας των Εξόριστων, το δε τσέμπαλο ήταν ευγενική προσφορά της Τζούλη Βεντούρα ιδιοκτήτρια του Ωδείου Μάντζαρος στην Αθήνα).

Τα γυρίσματα του video clip (δείτε το στο τέλος του άρθρου) έγιναν τις επόμενες μέρες της ηχογραφήσεως, στο Κάστρο της Χαλκίδας, στο καλλιτεχνικό στούντιο του γλύπτη Εξηκία Τριβουλίδη (είχε πάρει μέρος στη συμφωνική ροκ όπερα του Κατή 300 Spartans), και στα Βριλήσσια. Τη σκηνοθεσία και παραγωγή, πέραν των άλλων, ανέλαβε ο ίδιος ο Κατής. Το κομμάτι μετονομάστηκε σε "Dusty Heaven" διατηρώντας τον αρχικό τίτλο ως υπότιτλο. 

“Dusty Heaven (Magnificent Louis)” 

 

There was a time

When you could breathe

And feel so free

Like a drip in the air from the heart of spring

 

There was a dream

That you could seek

Untruth and sin

Magic it is all you need on the way till dawn

 

The wine was red

The poor has fled

Despised as he was turned himself into a loss

His time has come we all knew

 

He falls apart

Uncovers the truth

Lady and knight

Before the eyes of the king traitors of a secret guilt

 

The dark has come

The tower is besieged

Day and night

There is no light no escape from dusty heaven

 

Right or wrong

There I was born

Among the grim

Eyes of lies archers in the shadow fighting the storm

 

The end is near

There is no fear

I am alive

I claim my throne it belongs to me the holy crown

 

That was a time

A glorious dream

I am so free

I feel no guilt music in the air dance with me at this fair

{youtube}_sWVLqvYj7U{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured