Αναστασία Τουρούτογλου

Από τη Νορβηγία στην Αθήνα, η ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ συνεχίζει την τρελή πορεία της στα κινηματογραφικά φεστιβάλ του πλανήτη αποσπώντας βραβεία αλλά και εξαιρετικές εντυπώσεις. 

Η «Νορβηγία» είναι ένα φιλμ ιδιαίτερο, χειροποίητο και κυρίως απολαυστικό που διαδραματίζεται στην Αθήνα των ’80s και εμπνέεται από τη new wave ελληνική σκηνή της ίδιας δεκαετίας. Κεντρικός της χαρακτήρας ο Ζανό, ένας βρικόλακας που απεχθάνεται το φως, χορεύει, καίγεται, σκορπίζεται σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη, αναζητώντας ένα «ζεστό κορίτσι». 

Για να ντύσει την παράξενη ιστορία του Γιάννη Βεσλεμέ, ο Felizol έφτιαξε ένα vintage σάουντρακ, χρησιμοποιώντας αναλογικά synthesizers και drum machines. 

Ανάμεσα σε κομμάτια όπως το «Ντράκουλα», σύνθεση του Βασίλη Τσιτσάνη με τη φωνή του Τζων Στάκα ή το “Νορβηγία” των Χωρίς Περιδέραιο από τον έναν και μοναδικό δίσκο τους «Χορός για Μουσική» του, ακούμε και το τραγούδι «Άγγελος Ηλεκτρικός», το οποίο μόλις απέκτησε το πρώτο του βιντεοκλίπ. Μπορείτε να το δείτε ακριβώς από κάτω. 

Για την ιστορία να πούμε ότι το soundtrack της «Noρβηγίας» κέρδισε Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και κυκλοφορεί πλέον ψηφιακά αλλά και σε ολόλευκο βινύλιο. 

{youtube}ucU9kkP2afU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured