Αναστασία Τουρούτογλου

 

Συμμετοχές σαν κι αυτές του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, του Γιάννη Μηλιώκα, του MC Yinka ή του Τόλη Φασόη (της Sharp Ties) δόξας, τις περιμένεις λιγότερο ή περισσότερο σε έναν νέο δίσκο του Φίλιππου Πλιάτσικα. Το όνομα όμως της θρυλικής Nina Hagen, που «ανακάτεψε» το Kreuzberg του (Δυτικού) Βερολίνου των τελών της δεκαετίας του 1970, πριν γίνει «ιέρεια» του του γερμανικού cabaret punk των 1980s, οπωσδήποτε εκπλήσσει. 

Το νέο άλμπουμ του Πλιάτσικα ονομάζεται Ένας Ολοκαίνουργιος Κόσμος και κυκλοφορεί από τη Minos-EMI στις 16 Νοεμβρίου. Ένα δείγμα γραφής μπορείτε ν' ακούσετε στον σύνδεσμο από κάτω.

Την ίδια μέρα, σημειωτέον, κυκλοφορεί και ένα βιβλίο γραμμένο από τον Φίλιππο Πλιάτσικο (με τίτλο Το Όνομα), από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Είναι δε άμεσα συνδεδεμένο με τον καινούριο δίσκο, αφού τα τραγούδια αυτού ξεπηδούν ουσιαστικά από την ιστορία του συγγράματος. 

Ο ίδιος ο δημιουργός σχολιάζει:

«Η αφορμή για την κυκλοφορία τούτου του δίσκου που είναι φόρος τιμής στον ήχο που είχα πάντα μέσα μου από μικρός, είναι να κάνω μια αναδρομή στα χρόνια από το 1987 που πρώτοφτιάχτηκε σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι στο Μενίδι η μπάντα που αργότερα ονομάστηκε Πυξ Λαξ, μέχρι και σήμερα. Έτσι, για τα επόμενα δύο χρόνια και μέχρι το 2017 (να είμαστε καλά) που συμπληρώνονται 30 χρόνια, από τότε που όλα ξεκίνησαν στην ψυχή μου κι αργότερα τα μοιράστηκα με τόσους άλλους, ο δίσκος αυτός θα ταξιδεύει παρέα με όλες εκείνες τις μουσικές και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω απ’ αυτές και με μεγάλωσαν. Αυτό που κάποια στιγμή παρέα με τον Μάνο και τον Μπάμπη ονομάσαμε … Το Rock της Δυτικής όχθης !! 

Που ξεκίνησε λίγο πριν τη δεκαετία του '90 αλλά αναπνέοντας κι αλλάζοντας χωρίς να χρειάζεται συνθήματα φτιαγμένα με Photoshop για να υπάρχει, κατέληξε σήμερα να είναι "Ένας ολοκαίνουργιος Κόσμος” όπως κι ο τίτλος αυτού του νέου άλμπουμ».

{youtube}lyMzmN_vt5s{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured