Αναστασία Τουρούτογλου

Το soundtrack βέβαια για το ολοκαίνουριο Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής, δεν έχει ελληνική υπογραφή –αυτό θα είχε γίνει νέο με πηχιαίους τίτλους παντού, αν συνέβαινε. Έχει όμως ελληνική ...συνεισφορά, αφού ο Junkie XL (κατά κόσμον Tom Holkenborg) έχει χρησιμοποιήσει στο score δύο θέματα της Ελένης Καραΐνδρου.

Όπως δήλωσε η ίδια η Καραΐνδρου μιλώντας στα Νέα, ο Ολλανδός συνθέτης δεν επικοινώνησε απευθείας μαζί της για το θέμα, ούτε και ήξερε κάτι εκείνη για τη χρήση της μουσικής της στο νέο Mad Max: όλα αυτά γίνονται μέσω των εταιριών, οπότε προφανώς κανονίστηκαν μέσω ECM.

Πιο συγκεκριμένα, ο Junkie XL –ο οποίος έγινε πασίγνωστος to 2002 χάρη στο remix του στο "A Little Less Convesation" του Elvis Presley– έχει χρησιμοποιήσει το θέμα "Τα Νερά - Ελεγεία Του Τέλους" από το score της Καραΐνδρου για τη Ρόζα του Χριστόφορου Χριστοφή (1982) κι ένα θέμα από το soundtrack της για το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού του Θεόδωρου Αγγελόπουλου (1991).

Η διακεκριμένη διεθνώς συμπατριώτισσά μας δεν είχε πάντως κάποιο πρόβλημα με όλα αυτά, δήλωσε μάλιστα πως θα πήγαινε στον κινηματογράφο για να δει κι εκείνη το Mad Max. 

{youtube}H2ZqNwN9s1g{/youtube}  

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured