Αναστασία Τουρούτογλου

 
Όσοι γνωρίζαμε τον Βαγγέλη Βέκιο, ξέραμε εδώ και αρκετές μέρες ότι τα νέα δεν ήταν καλά. Το κώμα στο οποίο έπεσε ξαφνικά πριν περίπου 1,5 μήνα δεν εξελίχθηκε όπως έλπιζαν αρχικά οι γιατροί κι ένα μικρόβιο μηνιγγίτιδας τον έφερε σε εκείνο το στάδιο που περιγράφεται εύηχα –μα τρομακτικά– με τη φράση «εγκεφαλικά νεκρός». 
 
Η μάχη κρίθηκε τελικά πριν λίγες ώρες και ο Βαγγέλης έφυγε, μόλις στα 56 του χρόνια.
 
Ο Βαγγέλης Βέκιος έγραψε τη δική του ιστορία ως μουσικός, όντας ο αυθεντικός ντράμερ των Μουσικών Ταξιαρχιών του Τζίμη Πανούση –έπαιξε τόσο στην παράνομη κασέτα Disco Tsoutsouni, όσο και στο κλασικό πια ντεμπούτο των Ταξιαρχιών. Υπήρξε επίσης μέλος διάφορων ακόμα σχημάτων της δεκαετίας του 1980 (Blue Light, Bicycle, Vavoura Band, Σελάνα), ενώ σε πιο πρόσφατα χρόνια είχε δραστηριοποιηθεί με το συγκρότημα Ελελεύ, με το οποίο και είχε εκδώσει ένα ομώνυμο άλμπουμ στη Hitch Hyke (2007). Τελευταία ασχολιόταν με ηλεκτρικές διασκευές σε ρεμπέτικο ρεπερτόριο, όμως δεν πρόλαβε να εκδώσει κάτι από τα όσα δούλευε. Πολλοί μάλιστα έλπιζαν πως ίσως τον έβλεπαν ως guest στις συναυλίες που θα κάνει ο Τζίμης Πανούσης στο Κύτταρο, με τις επανιδρυμένες ταξιαρχίες.
 
Παράλληλα, ασχολήθηκε με πολλά ακόμα πράγματα· αρθρογράφησε στο περιοδικό Ήχος, ενεπλάκη ενεργά πριν λίγους μήνες με το νέο μουσικό ένθετο της εφημερίδας Αυγή "Κόκκινη Καρφίτσα", ενώ υπήρξε ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης διαφόρων μουσικών club (είχε το Χύμα στον Χολαργό παλιότερα, σε νεότερα χρόνια τη Μύγα στου Ψυρρή). Πιο ενεργά όμως καταπιάστηκε με τη ραδιοφωνία, διατελώντας διευθυντής στον Εν Λευκώ και οργανώνοντας κατόπιν το μουσικό πρόγραμμα του ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο ως καλλιτεχνικός διευθυντής, πόστο που κράτησε ως και το 2013. Κατά τη διάρκεια του 2014 επανήλθε ως υπεύθυνος για τους θυγατρικούς ιντερνετικούς σταθμούς του Στο Κόκκινο –σκόπευε να ανοίξει 4, πρόλαβε όμως να στήσει μόνο το Μωβ και το Πορτοκαλί.
 
Ο Βαγγέλης ήταν γνώριμος και αγαπητός σε πολλούς από μας εδώ στο Avopolis, ήταν άλλωστε ο άνθρωπος που πρόσφερε στο site μας εκπομπή όταν έστησε το πρόγραμμα Στο Κόκκινο, αφήνοντάς μας πλήρη ελευθερία ως προς το τι μπορούσαμε να παίζουμε –κάτι που διόλου δεν αποτελεί κανόνα στη ραδιοφωνία των FM. Τον αποχαιρετούμε λοιπόν με ιδιαίτερη θλίψη, το νήμα της ζωής του κόπηκε πρόωρα και ξαφνικά. 
 
Ίσως την τελευταία του συνέντευξη να την είχε δώσει στο site μας, στον Βύρωνα Κριτζά. Μπορείτε να τη βρείτε κάνοντας κλικ εδώ
 
 

{youtube}GkibcqmZ0ho{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured