View More

KYKLOS ENSEMBLE & Θεόδωρος Κουρεντζής | Το χειμωνιάτικο ταξίδι του Σούμπερτ: Μια ερμηνεία-ανασύνθεση για τενόρο και μικρό σύνολο του Hans Zender

14-15 Ιουλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου
13201-116p
 
KYKLOS ENSEMBLE & Θεόδωρος Κουρεντζής |
Το χειμωνιάτικο ταξίδι του Σούμπερτ: Μια ερμηνεία-ανασύνθεση για τενόρο και μικρό σύνολο του Hans Zender
14-15 Ιουλίου, 21:00
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών:
Αίθουσα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
Ο Θεόδωρος Κουρεντζής, ο κορυφαίος έλληνας μαέστρος· ο μαθητής του θρυλικού Ilya Musin που ο δάσκαλός του είχε πει για εκείνον: «Είχα πολύ ταλαντούχους μαθητές σαν τον Γκέρκγιεβ και τον Τερμικάνοβ και μια μόνο διάνοια: τον Θεόδωρο Κουρεντζή»· ο διευθυντής ορχήστρας που κατάφερε να στρέψει τα φώτα των media από τις λαμπερές ευρωπαϊκές και αμερικανικές αίθουσες στη Σιβηρία -τον τόπο με άλλα λόγια που φαντάζει με αυτοεξορία δίχως όμως να είναι, και όπου επέλεξε για να γεννήσει, στην απομόνωσή του, μουσική- καταφθάνει στο αθηναϊκό καλοκαίρι. Για να διευθύνει για πρώτη φορά ένα ελληνικό σύνολο μουσικής: το KYKLOS ENSEMBLE.
 
Ένα σύνολο αποτελούμενο από διακεκριμένους σολίστ - εντός και εκτός των τειχών- που έχει καταφέρει, στο σύντομο διάστημα της παρουσίας του, βασίζοντας την ύπαρξή του στην έννοια της ανταποδοτικότητας και μένοντας μακριά από τις συνήθεις πρακτικές και πεπατημένες, να διαγράψει μια αστραφτερή πορεία ευρέως (μουσικού) φάσματος απολαμβάνοντας τον θαυμασμό τόσο του Τύπου όσο και του κοινού.
 
Μαζί τους ο τενόρος Keith Bernard Stonum που έχει ενθουσιάσει με τη ζεστή, πλούσια φωνή του και την πολυποίκιλη σκηνική του παρουσία.
 
Για δύο ξεχωριστές βραδιές στην αίθουσα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, θα ερμηνεύσουν το σπαρακτικό αριστούργημα του γερμανικού Ρομαντισμού: το Χειμερινό Ταξίδι (1828) του Φραντς Σούμπερτ (1797-1828). Τον ακρογωνιαίο λίθο του ρεπερτορίου του λιντ, όπως επανερμηνεύεται ευφυώς μέσα από τη μεταμοντέρνα, όσο και βαθύτατα εκφραστική μεταγραφή του Hans Zender για σύνολο δωματίου (1993), που με τη σειρά της παρέχει την πρώτη ύλη για μια σύγχρονη πολυμεσική (multimedia) παρουσίαση.
Τιμές εισιτηρίων:
Ζώνη Α: 25€
Ζώνη Β: 20€, 10€ (φοιτητικό), 5€ (ανεργίας)
ΑμεΑ: 5€
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τη μυστήρια κολεκτίβα...

Δείτε το βίντεο με τα αρχικά SP σχεδιασμένα σε ένα χωράφι.

Κι άλλος ένας δίσκος στον οποίο θα βάζει το χέρι του ο Jack Antonoff.

FEATURED TODAY

Ο ίδιος γύρισε το Monday κι άφησε για πρώτη φορά το σινεμά του να μιλήσει αγγλικά για να αφηγηθεί μια ιστορία αγάπης στην πόλη-κράτος της Κυψέλης, χωρίς πασπαλισμένη ζάχαρη. Άλλωστε, όπως λέει στην Ελένη Τζαννάτου, τα πάντα είναι love stories μιας και ο έρωτας είναι η μόνη κινητήριος δύναμη.

Κάθε Πέμπτη η Ναταλία Πετρίτη θα βλέπει τη ζωή στο κινηματογραφικό πανί. Αυτή την εβδομάδα (17-23/6) βγάζει το καπέλο στο Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη, σηκώνει τη γροθιά της στην Emerald Fennell και μπαίνει In The Mood For Love.

Το 3ο διεθνές conference & showcase festival επιστρέφει στην υβριδική του εκδοχή (22-26/6) και εμείς κάνουμε μια πρώτη διαλογή με τα events που ξεχωρίσαμε.

Top