Δελτίο Τύπου

costinhoehaost

Το άλμπουμ με τίτλο 3 και 2 εξώφυλλα είναι η 1η σόλο κυκλοφορία του Costinho. Γνωστός κυρίως μέσα από τη θητεία του σε σχήματα όπως οι Night On Earth, οι Ρεμπετέητορς και -για τους πιο μυημένους στα πέριξ του Κουκακίου- ο μετα-μουσικός όλεθρος των Paracroussis. Ο τίτλος 3 δε συνιστά κάποιο μυστηριακό κώδικα αλλά λιτά και εύγλωττα περιγράφει το περιεχόμενο.

Το πρώτο κομμάτι, mass acre 441 είναι ένας πιανιστικός αυτοσχεδιασμός υπό την επήρεια της "Πράξης για 12" του Γιάννη Χρήστου. Το δεύτερο κομμάτι, cellollage είναι μία à la musique concrète απόπειρα να χαρτογραφηθεί ένας εφιάλτης, με χρήση ατελείωτων δειγμάτων τσέλου από ηχογραφήσεις του Νίκου Βελιώτη μέχρι τα κοντσέρτα για τσέλο του Krzysztof Penderecki. Το τρίτο κομμάτι, drawn, χτισμένο με εργαλείο την ηλεκτρική κιθάρα, δημιουργήθηκε στις πρόβες της θεατρικής παράστασης Περσινή Αρραβωνιαστικιά και ακολουθεί με τρένο τη διαδρομή από το Brixton μέχρι τα Άνω Πατήσια.

Μουσικολογικά, το 3 καλύπτει ένα φάσμα από τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και το κολλάζ μέχρι τη musique concrète και το κιθαριστικό drone, χώροι με τους οποίους ο Costinho καταπιάνεται ήδη από το 2000. Αξιοσημείωτη είναι η άνεση με την οποία περιδιαβαίνει στα αν μη τι άλλο δύσβατα μονοπάτια των μουσικών αυτών ιδιωμάτων, χωρίς εκπτωτικές δηλώσεις και ευκολίες αλλά με περισσή αυτοπεποίθηση, ηρεμία και χιούμορ μιας και ο ίδιος, έμπειρος μουσικός και αυτοσχεδιαστής μας καταθέτει ένα δίσκο με τρία κομμάτια, πτυχές της ταυτότητάς του· τι έχει να φοβηθεί;

ΥΓ. Τα τρία κομμάτια δεν αποπειρώνται κάποια συνεκτική αφήγηση, παραμένουν κομμάτια ενός όλου που ίσως να δημιουργήσει ο ακροατής μόνος του. Ίσως και όχι.

Costinho (www.triplebath.gr/artists/costinho.html)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured