Τάσος Βογιατζής

ianos01new

Ένα νέο, μεγάλο κατάστημα πώλησης cd, βινυλίων, μουσικών βιβλίων, ακόμα και πικάπ, πρόκειται να ανοίξει τις επόμενες μέρες, δίπλα στο γνωστό κατάστημα του Ιανού στη Σταδίου. Βρεθήκαμε στο στήσιμο του καταστήματος και μιλήσαμε με την υπεύθυνη επικοινωνίας του Ιανού, κυρία Άννα Θεοδόση, η οποία μας έδωσε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μια αρκετά φιλόδοξη προσπάθεια από πλευράς κάλυψης ρεπερτορίου. Στα τρία επίπεδα του νέου δισκοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας, οι άνθρωποι του Ιανού φιλοδοξούν να έχουν την αίσθηση (που η αλήθεια είναι ότι λείπει) τόσο ενός καταστήματος που έχει πολύ μεγάλη ποσότητα δίσκων, αλλά παράλληλα δεν είναι το κλασικό super market μουσικής. Μια ισορροπία δύσκολη... Σε κάθε τομέα θα είναι άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο, που μπορούν να προτείνουν και να συνομιλήσουν με τον μουσικόφιλο.

ianos04new

Εμείς είδαμε το κατάστημα τις ημέρες των ετοιμασιών και των αφίξεων των προϊόντων, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε ιδίαν άποψη για το τί τελικά θα δούμε όταν θα είναι έτοιμο, όμως βλέπουμε καλές προθέσεις, όμορφο στήσιμο, ζεστή ατμόσφαιρα (μας έχει λείψει τα τελευταία χρόνια), ενώ το γεγονός ότι συνορεύει με την αίθουσα εκδηλώσεων του Ιανού, θα επιτρέψει και παράλληλες εκδηλώσεις / συνέργειες. Και, από ό,τι μάθαμε, ετοιμάζονται αρκετές μέσα στον Ιούνιο και θα συνεχιστούν φυσικά και τους επόμενους μήνες.

ianos02new

Είναι δύσκολο εγχείρημα, σε δύσκολες εποχές, θα πει κανείς με μια πρώτη ματιά. Αλλά γνωρίζουμε κι εμείς, ασχολούμενοι με αυτό το χώρο (της μουσικής), και έχοντας την εμπειρία και επιτυχημένων και αποτυχημένων προσπαθειών, ότι υπάρχει περιθώριο μόνο για το μικρό ποσοστό όσων επιχειρούν με σχέδιο, γνώση και προσοχή στη λεπτομέρεια. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και θα επανέλθουμε φυσικά και με περισσότερες λεπτομέρειες στο επόμενο Sonik.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured